Annons

Extra sportlovsladdare efter vägen en succé

zoom Fanny Sjödin, hållbarhetschef på Skistar, framför den tillfälliga laddstationen i Ljusdal. Foto: Jimmy Anjevall
Fanny Sjödin, hållbarhetschef på Skistar, framför den tillfälliga laddstationen i Ljusdal. Foto: Jimmy Anjevall
NYHETER. Skistar erbjöd gratis elbilsladdning till gäster längs vägen upp till fjällen under sportlovsveckorna.
Annons

Nu under sportlovsveckorna har SkiStar i samarbete med Jämtkraft och Audi satt upp mobila laddare för elbilar. Genom de 750 svar som inkom i en enkätundersökning valdes laddarna att sättas ut i Ljusdal.

– Fler och fler kommer med elbil, laddningsinfrastrukturen går inte i samma takt och vi vill göra det smidigt för våra gäster att komma hit. Utifrån enkäten såg vi att Ljusdal skulle vara en bra plats att placera laddstolparna på, det är många som reser den vägen, säger SkiStars hållbarhetschef Fanny Sjödin.

Vill underlätta resan

SkiStar vill bidra till att resan till deras destinationer är en bra upplevelse och erbjuder därför gratis laddning vid laddstolparna och enligt Fanny Sjödin har detta varit mycket uppskattat.

– Det är en stor fördel för gästerna, en ganska bra mittplacering beroende på vart man reser ifrån och det minskar räckviddsångesten som man pratar om när det gäller elbilar. Många är nöjda, glada och tacksamma över att kunna ladda på vägen.

Sportlovsveckorna är snart över och då kommer SkiStars tillsammans med samarbetspartnerna utvärdera och diskutera inför fler eventuella samarbeten framöver – exempelvis påsklovsveckorna och sommaren.

–Behovet finns men vi kan inte utlova något i nuläget, vi måste prata ihop oss och se vad alla tycker.

Framtida laddningsmöjligheter

Framåt vill SkiStar erbjuda flera laddningsmöjligheter både på väg till och på deras olika destinationer.

– Vi anser att resan upp till destinationen är väldigt viktig och ser att ett av de största klimatavtrycken bland våra gäster är just den, vilket vi vill hjälpa dem att halvera. Idag kommer ca 6 procent av gästerna med elbil och det ökar kraftigt hela tiden. Vi kommer nog utveckla det här i olika format, till exempel fler samarbetspartners och kanske egna laddstolpar, säger Fanny Sjödin.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...