Annons

First Camp rekryterar över 1000 medarbetare i sommar

zoom
NYHETER. 1 200 tjänster ska tillsättas när campingkedjan First Camp letar medarbetare inför sommarsäsongen - och i år är rekryteringsprocessen ”CV-lös”.
Annons

Rekordrekrytering hos First Camp

Svenska First Camp är Skandinaviens största campingkedja och med 55 destinationer behöver man vara riktigt många för att bemanna allt från receptioner och utomhusbad till vaktmästeri, minigolfbanor, underhåll och restauranger. Inför den rekordstora rekryteringen har man tagit fram en ny slags process och alla över 18 år är välkomna att söka. Hanna Bäckhage är HR-chef på First Camp.

– När vi söker nya medarbetare är det viktigt att de tycker om att arbeta med service, har lätt för att ställa om och anpassa sig efter hur dagen ser ut och är lösningsfokuserade. De som arbetar på våra bistros har ett extra fokus på försäljning och kundbemötande, medan våra lokalvårdare är noggranna och resultatorienterade – men alla förstår sitt bidrag till att gästerna ska få den bästa semestern som möjligt. Ett extra leende och ögonkontakt är alltid ett stort fokus hos oss, säger hon.

Rekrytering utan CV

Den ”CV-lösa” rekryteringen fokuserar i stället på kvalificeringsfrågor som ligger till grund för urvalet. De följs upp med rekryteringsträffar ute på campingarna, där ett urval av de sökande får öva på samspelet med de eventuella framtida kollegorna.

Hur laddar ni inför rekryteringen?

– Vår sommarrekrytering är något av det viktigaste vi gör på hela året. Det är de medarbetarna som är våra ansikten utåt och som tar emot att förväntansfulla gäster i sommar, så vi lägger stor vikt vid både utformandet av våra processer och att engagera många olika avdelningar. HR har huvudansvaret för att hålla ihop och driva processen, men våra destinationschefer gör också ett jättejobb. Det är samma sak med vårt marknadsteam som ser till att vi når ut med informationen, så vi arbetar inom First Camp – som ett team, säger Hanna Bäckhage.

Har First Camp påverkats av de senaste somrarnas hemestrar?  

– Ja, under de senaste åren- då vi levt med en pandemi, har vi kunnat erbjuda våra gäster ett säkert sätt att semestra med fokus på natur och utomhusaktiviteter, vilket också visat sig i vår beläggning. Vi har haft många nya gäster som hittat till oss och som vi ser fram emot att ta emot i sommar igen.

Förra året fick ni rekordmånga ansökningar till sommarjobben och i år rekryterar ni extra mycket folk – vad är det som lockar med att jobba på First Camp?

– Det är glädjen över att få vara en del av våra gästers semester som gör att sommaren på First Camp är så rolig. Vi jobbar tätt i team med allt från att checka in gäster, tillaga mat i våra bistros, städa stugor och servicehus och klippa gräset så att husvagnsgästerna och solbadarna hittar sina platser. Vi ska leverera ”Moments of happiness for many people” och våra team lever verkligen upp till det.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...