Annons

Fullmatad camping planeras i Höga Kusten: ”Drömläge”

zoom Foto: First Camp
Foto: First Camp
NYHETER. Vid ett av Sveriges bästa surfställen Smitingen, Höga Kusten, planerar First Camp att bygga sin nästa anläggning. Med husbilsplatser, stugor och barnaktiviteter är ambitionen att nå en bred målgrupp – året runt.
Annons

First Camp har tilldelats ett markanvisningsavtal vid Smitingens havsbad och naturreservat i Höga Kusten. Företaget har två år på sig att utreda förutsättningarna för att bygga en camping på området.

– Det är ett drömläge för oss, det ligger praktiskt taget på en badstrand med fantastiska naturupplevelser runt knuten och nästan lika nära finns Härnösand, säger Unni Åström, vd på First Camp, och beskriver det vidare som ”en stadscamping med strandläge”.

I planerna finns cirka 300 campingtomter, lokaler med reception, butik och restaurang, servicehus, husbilsplatser och cirka 30 stugor- ett utbud som Unni Åström tror kan dra till sig gäster året runt.

– Allt är inte helt bestämt, men stugorna blir så kallade ”smartstays”, med självhushållning, bra wifi, sköna sängar och fullt utrustade kök. Med det konceptet kan vi möta en ny målgrupp året runt: de som reser i arbetet.

First Camp har sedan tidigare ambitionen att affärsmålgruppen på sikt ska utgöra femtio procent av omsättningen, även om huvudmålgruppen för den planerade anläggningen är barnfamiljer.

– För familjerna ska vi ha ett stort aktivitetsutbud, som cykel- och kanotuthyrning, ansiktsmålning och klättring. Men den stora behållningen är ändå stranden, med havspoolen som håller en bra temperatur. Målgruppen 55 plus kan vi locka året runt och för dem bygger vi husbilsplatser, med bland annat eltillgång.

Unni Åström kan ännu inte berätta hur stor investering det handlar om.

Ni har två år på er att utreda förutsättningarna, vad sker nu?

– Vi har precis satt ihop ett projektteam som så att säga ska samla ihop dem som ska göra jobbet.

Vad har ni för mål med satsningen?

– Att leverera en ny internationell destination, för svenskar, danskar, norrmän, tyskar och holländare.

Hur ska ni lyckas nå dem?

– Genom att kommunicera allt som finns här: Smitingen är ett av Sveriges bästa surfställen och naturen består av en strand, en insjö samt grottor och klippformationer. Det är också nära till Högakustenbron och Hemsö fästning. Och vi kan nå ut via våra campingallianser, exempelvis med tyska Regenbogen.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren