Annons

Funäsfjällens vd slutar – två månader innan säsongsstart

zoom Funäsfjällens vd slutar med omedelbar verkan två månader innan säsongsöppning. Foto: Pressbild
Funäsfjällens vd slutar med omedelbar verkan två månader innan säsongsöppning. Foto: Pressbild
NYHETER. Funäsfjällens vd Mats Lennartson lämnar sin tjänst och ersätts tillfälligt av bolagets styrelseordförande Sigge Jungell. ”Jag känner mig trygg”, säger han.
Annons

Mats Lennartson avslutar, efter två år, sin tjänst som vd för Funäsfjällen. Det beslutades under ett styrelsemöte i förra veckan.

– Det är ingen stor dramatik. Mats har gjort ett bra arbete men vi behöver någon nu som på ett bättre sätt kan få ihop laget, säger styrelseordförande Sigge Jungell.

Mats Lennartsson slutar med omedelbar verkan, bara två månader innan säsongsöppning. Det blir Sigge Ljungell som tillfälligt går in som vd.

– Vi har inte sagt någon bortre tid, men det är snart säsongsstart och vi har andra, just nu viktigare frågor som måste hanteras. Det är nog några månader bort innan vi startar rekrytering av ny vd, säger han.

Det blir en säsong med mer och andra förberedelser än vanligt, är du redo för det?
– Jag är redo och jag kommer att vara så involverad man bör vara som vd, sedan har vi en stark och självgående organisation som jag har stort förtroende för. Men det blir ju självklart mycket arbete med coronasäkring och hantering för att minimera smittspridning.

Flera skidorter har rapporterat ett högre bokningsläge en vanligt, hur det ut hos er?
– Det ser mycket bra ut, vi har mer bokat än förra året. Tolkningen är given, vi har många vintergäster som under normala omständigheter skulle bokat till Alperna, men som väljer att stanna i den svenska fjällvärlden. Det blir ett bra ekonomiskt tillskott och ett mycket bra bokningsläge.

Med fler gäster än vanligt ökar ju riskerna för smittspridning, hur gör ni för att säkra Funäsdalen?
– Vi har en träff på tisdag i nästa vecka med Jämtland Härjedalen Turism och andra intressenter där vi och de större anläggningarna ska titta på hur vi ska hantera en rejält ökad besöksström. Vi ska titta på hur vi kan undvika smittspridning och framför allt se till att alla har gemensamma rutiner. Vi kommer att få lite inspel av Vemdalen som har gjort ett stort arbete med detta.

Känner du dig trygg inför kommande säsong?
– Ja det gör jag, det finns mycket kunnande och stor förståelse från alla som är verksamma här. Alla vet hur viktigt det är att kunna erbjuda en trygg vistelse. Vi kommer att lösa trängselfrågorna i restaurangerna, man kan bland annat jobba med slottider.