Annons

Gothia Towers växer: Öppnar ny restaurang

zoom Gothia Towers nya jätte-restaurang kan sätta 330 gäster. Foto: Erik Nissen Johansen.
Gothia Towers nya jätte-restaurang kan sätta 330 gäster. Foto: Erik Nissen Johansen.
NYHETER. Med kafé, birreria och en italiensk restaurang med plats för 330 gäster, så ska Gothia Towers locka göteborgare och Svenska Mässan-besökare.
Annons

7 augusti öppnade Gothia Towers italienska restaurang Ristoria. Med ett utbud som spänner från kafé till matbar är tanken att den ska locka gäster under hela dagen.

– Ristoria är vår kärleksförklaring till det italienska köket, här kan gästerna börja dagen med en espresso på kafé enoteca, äta lunch i osterian, ta en öl i birrerian, slinka in på pizzerian och sedan äta gott i ristoranten eller handla delikatesser i vår mercato, säger Malin Franck, restaurangdirektör på Gothia Towers.

Stylt bakom konceptet

Bakom konceptet ligger Stylt Trampoli och Gothia Towers Food & Beverage-konceptutvecklare Krister Dahl. Och inspirationen kommer från Italien, närmare bestämt från Piemonte, dit Malin Franck och hennes kollegor reste i våras för att besöka utvalda leverantörer.

– Vi träffade små lokala producenter för att se produktionen och välja ut oliver, tryfflar, pasta och charkuterier. Vi tog varorna med oss hem och nu säljs de i vår mercato och blir ingredienser i vårt kök.

Malin Franck berättar vidare att den nya restaurangenheten är ett led i en satsning på att skapa nya reseanledningar.

– Det är viktigt att vi ständigt utvecklas för att höja gästupplevelsen. Vi vet också att mat och dryck är en stor reseanledning. Och det här är bara början på vår resa, mer om framtiden vill jag inte avslöja i nuläget.

 

Ny entré

Gothia Towers rymmer flera restauranger och enligt Malin Franck kompletterar Ristoria utbudet genom att den har en ny entré ut mot Korsvägen. På så sätt blir den lättillgänglig för både göteborgare och besökare av Svenska Mässan. 

Hur ska ni konkurrera med Göteborgs utbud av italienska krogar?

– Vi vet att det italienska köket är populärt och vi ser Ristoria som ett komplement till stadens övriga utbud. Konkurrenter finns alltid och det sporrar och utmanar oss. Det som gör oss unika är bland annat att vi i samma lokal har restaurang, pizzeria, kafé, matbar och butik.

 

Restaurangen är stor, behöver ni nyanställa?

– Definitivt, vi har mer än fördubblat antalet platser i den nya restaurangen jämfört med den gamla, från 150 till 330. Och vi kommer att anställa fler successivt, på sikt kan det handla om en fördubbling av personalstyrkan – till 60 personer.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...