Annons

Gränsö Slott bygger ut sitt spa

zoom Första april nästa år öppnar Gränsö Slotts 600 kvadratmeter stora spa.
Första april nästa år öppnar Gränsö Slotts 600 kvadratmeter stora spa.
NYHETER. Gränsö Slott storsatsar på spaavdelningen. Med varma källor, ”infinity pool” och en rund bastu i sten nere vid havet vill man locka dagspagäster – och öka omsättningen med över 25 procent till 50 miljoner kronor.  
Annons

Sedan familjen Johansson tog över Gränsö Slott i Västervik år 2005 och byggde ett hotell på tomten så har antalet gästnätter ökat stadigt, till 17 000 i år. Parallellt med det har efterfrågan på hotellets spa vuxit – och nu ska avdelningen bli dubbelt så stor.

 

– Vi har en spaavdelning som vi byggt om flera gånger, men nu tar vi ett större grepp. Avdelningen kommer att bli på cirka 600 kvadratmeter. Vi gör det för att möta efterfrågan från våra återkommande gäster och för att locka fler dagspagäster, säger ägaren Per Johansson.

 

Fyra varma källor

I maj godkändes detaljplanen och här ingår en expansion både inomhus och utomhus.

 

– Vi bygger tre varma källor inne och en ute. Det blir en ny relax-avdelning med spabäddar och sittgrupper omgivet av glasväggar. Och i anslutning byggs även en ”infinity pool”, där vattnet flödar över kanten. Något som sticker ut är en spännande rund bastu som byggs i sten nere vid havet.

 

Följer ni några trender inom spavärlden?  

 

– Nej, det här gör vi efter att ha lyssnat på gästerna. De vill ha en större spaanläggning och fler pooler. Det är mest par som kommer hit och de är inte ute efter träningspass och sådant, de vill koppla av med ett glas vin.

 

Investering på 30 miljoner kronor

Spaavdelningen är en del av en större expansionsplan, som även innefattar en flygel med 17 nya rum och två sviter vid havet.

 

– Det är byggstart för rummen i september nästa år så jag kan inte berätta så mycket. Men bakgrunden är att vi märkt att det är våra dyraste rumsalternativ som går åt först. Därför bygger vi två sviter på 42 kvadratmeter vardera nere vid vattnet.

 

Ombyggnationen av spat inleddes i början av september och första april nästa år planerar man att ta emot de första gästerna. Kostnaden för projektet, inklusive den nya flygeln, väntas landa på cirka 30 miljoner kronor.

 

Hur ska ni hämta hem investeringen?

 

– Genom att öka vår omsättning och vår vinst, i år omsätter vi 36 miljoner kronor och vi ska upp till 50 miljoner inom två år.

 

Kommer ni att behöva nyanställa?

 

– Ja, vi har precis anställt tre personer och till restaurangen och spat kommer det att bli ytterligare fyra under året, säger Per Johansson.