Annons

Hyllat par tar plats i skånskt smultronställe

zoom
NYHETER. Maria och Marcus Seger har prisats för sina insatser för lokalsamhället i skånska Arlöv och Åkarp. Och de har inga planer på att dra ner på tempot. I somras öppnade paret även Segers Söta utanför Staffanstorp. 
Annons

Det har varit några hektiska år för Maria och Marcus Sager. 2019 grundade paret cateringföretaget Segers Mat i Arlöv och 2021, mitt under brinnande pandemi, etablerade de dessutom en ny mötesplats i anrika Möllegården. Som en bekräftelse på att de var på rätt spår kunde de i maj i år ta emot priset Årets unga företagare i Skåne av organisationen Företagarna.
Hur de firade? Genom att bara några veckor senare öppna Segers Söta, kafé och lunchrestaurang på Classicum Växthus i Kabbarp utanför Staffanstorp. Och första sommaren har gått bra, konstaterar Maria.

– Det har varit många långväga besökare som stannat till för att fika och vi har ett bra team med medarbetare som gör den här resan med oss, säger hon.

En plats för inspiration

Och de får god draghjälp av verksamheterna som ryms runt hörnet. I april öppnade Classicums utställning av växthus, orangerier och uterum och här finns en butik fylld av medelhavsväxter, livsstilsprodukter och inredning för hem och trädgård. Under sommaren drog även företaget Blomsterkraft i gång självplock av blommor. Tillsammans med Segers Sötas bakverk och maträtter, där grunden utgörs av det lokalproducerade, är det ett perfekt utflyktsmål. 

– Du kan komma hit, strosa runt bland växthusen, kanske plocka lite blommor och sedan besöka inredningsbutiken innan du avslutar med lunch eller godfika hos oss. Det är verkligen en plats för inspiration, berättar Maria.  

För social hållbarhet

Förutom att servera godsaker på plats erbjuds även lokalproducerade produkter att köpa med sig hem. Ett exempel är marmeladen från Yalla Trappan, ett arbetsintegrerande socialt företag med adress i Rosengård i Malmö.  

– Jag brinner för social hållbarhet och vill supporta deras arbete, säger hon.

Hur länge har ni öppet för säsongen?

– Vi tänker ha öppet året om och bara stänga en vecka vid jul. Vi vill även kunna erbjuda företagsfrukostar och inte minst är det här en magisk plats för bröllop. Det är jättevackert året om och jag kan bara föreställa mig hur magiskt vackert det är när det är snö ute. Det är verkligen en jättehärlig plats att arbeta på. 

Hur hinner ni driva tre verksamheter?

– Man måste ha en split-vision! Sedan är vi ett bra team med medarbetare. Som entreprenör är det viktigt att medarbetarna känner samma engagemang som vi. Det ger energi att fortsätta. Vi jobbar även med social verksamhet och har ett gott samarbete med arbetsförmedlingen som hjälpte oss hitta två äldre kvinnor som behövde ett arbete. Det är helt fantastiskt, de bidrar så himla mycket och är villiga att lära. Det ger oss både ny energi och space att hinna med.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...