Annons

Hyresundersökning blir källa till kunskap

zoom Susanne Ytterholm, branschjurist på Visita
Susanne Ytterholm, branschjurist på Visita
NYHETER. Hur är din hyresnivå jämfört med andra i samma bransch? Med Visitas hyresundersökningar skapas ett underlag som ger svar. Men då gäller det också att många svarar. 
Annons

Just nu pågår Visitas hyresundersökningar i syfte att samla in information om medlemmarnas hyresförhållanden. Det samlade materialet är en ovärderlig källa till kunskap för både näringen i stort och den enskilda medlemmen.

– Undersökningarna genomförs för att bygga vårt förhandlingsunderlag och för att vi ska kunna hjälpa våra medlemmar, som också får möjlighet att se hur de själva ligger till kostnadsmässigt. Ju mer omfattande material vi kan samla in desto bättre, konstaterar Susanne Ytterholm, branschjurist på Visita.

Hon tillägger att det nuvarande konjunkturläget gör att många just nu ser över sina kostnader och att frågor om hyran är någonting som Visita ofta får samtal och mejl om.

– Hyreskostnaden är medlemsföretagens näst högsta fasta kostnad, efter personalkostnaden, så det är jätteviktigt. I en del fall går det faktiskt att få ner hyran, det kan definitivt hjälpa om man har koll på hur hyresnivåerna ser ut i det egna området. Resultatet från undersökningen blir tillgängligt för alla deltagare vilket ger möjlighet att få en bredare bild av hur hyresavtalen ser ut i branschen.

Behöver se över kostnaderna

Men för att Visitas hyresundersökningar ska bli ett gediget jämförelsematerial krävs det också att många medverkar.

– Det är viktigt att prioritera att fylla i undersökningen, inte minst med tanke på kostnadsläget hyresgästerna befinner sig i idag. Medlemmar behöver se över sina kostnader och då är det här extremt viktigt för att se hur man ligger till och för att kunna ta reda på om man kan göra någonting åt det.
– Om det är någonting du är osäker på kring hyresundersökningen kan du självklart alltid ringa 08-762 74 39 eller mejla oss på hyresundersokning@visita.se.

Länkar till undersökningen:
Hyresundersökning hotell
Hyresundersökning restauranger

Undersökningen finns även utskickad i Visitas nyhetsbrev i augusti, se visita.se. Alla svar är anonyma och uppgifter som lämnas behandlas konfidentiellt. Inga individuella data kommer att kunna urskiljas i sammanställningen.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...