Annons

Idre fjäll går mot rekordsäsong

zoom
NYHETER. Efter tre maxade sportlovsveckor ser Idre Fjäll även fram emot en mars månad med ett starkare bokningsläge än i fjol. ”Vi ligger 53 procent högre än förra året, vilket känns väldigt bra”, säger Tommy Halvarsson, marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll.
Annons

Sportlovsveckorna 7, 8 och 9 har varit fullbokade i Dalarnas Idre Fjäll, men i år har väntelistan för att få ett boende även varit längre än tidigare år. Den milda vintern i södra Sverige har påverkat beläggningen, menar Tommy Halvarsson.

–Dels är det den milda vintern som göra att gäster har sökt sig högre upp, och sedan är vi en snösäker anläggning, vilket jag tror att allt fler blir medvetna om. Därutöver har vi marknadsfört ett erbjudande med extra många artister och ett stort restaurangutbud, vilket tilltalar många.

Vad menar du med att Idre Fjäll är en snösäker anläggning?

–Vi lägger ut snö redan i oktober, det har vi gjort sedan fem år tillbaka, och det har börjat sprida sig nu, både bland tränings- och fritidsåkare.

Anläggningens beläggning har varit hög hela vintern, enligt Tommy Halvarsson, och mars månad ser extra ljus ut.

– Bokningsläget är 53 procent högre i mars jämfört med förra året, och vi har redan slagit utfallet för samtliga marsveckor jämfört med 2019. Som det ser ut nu har vi över 80 procents beläggning på alla våra boenden under hela mars, och det är väldigt bra.

Vad beror den starka mars på?

– Vi har jobbat hårt med att paketera den delen av vintern. Tidigare har det varit en utmaning att sälja den delen av året, efter sportloven, då många börjar bli sugna på att åka till sommarstugan. Men vi har jobbat hårt med mer marknadsföring hur härligt här är under den perioden, med långa ljusa dagar, härliga temperaturer och torr snö.

Påsken ligger en vecka tidigare i år än 2019, hur påverkar det?

– En vecka tidigare är inte avgörande för vår beläggning, vi går mot en rekordsäsong den här vintern, säger Tommy Halvarsson.