Annons

Ikeas nya finkrog – där gästerna lagar maten

zoom På den nya restaurangen ska man laga modern mat med en skandinavisk twist.
På den nya restaurangen ska man laga modern mat med en skandinavisk twist.
NYHETER. Det är inte bara Ikeas möbler som kunden får bygga ihop själv. På möbeljättens nya restaurang är det gästerna som röker sin egen lax och brer mackor. 
Annons

Som Besöksliv tidigare har rapporterat om har Ikea öppnat sitt första hotell i Sverige.

[LÄS MER: ”Det här är nya Ikea-hotellet”]

Nu kommer restaurangen som är allt annat än kantinrestaurang med köttbullar. Ikea lanserar nämligen sin första gör-det-själv-restaurang, The Dining Club, i London.

Här får gästerna agera köksmästare för kvällen, men med överseende av en riktig kock.

Inga köttbullar och pankakor

Istället för Ikea-klassikerna köttbullar och pannkakor satsar den nya restaurangen på finare, modern mat med en skandinavisk tvist. Restaurangen ska visa att möbeljätten är “mer än bara köttbullar” och också kan leverera rätter med mer fokus på hållbarhet och grönsaker.

– Pop-up restaurangen i London är en fantastisk idé och ett roligt sätt att uppmuntra människor att laga mat och äta tillsammans. I dagsläget finns inga planer på något liknande i Sverige, men vi undersöker alltid olika möjligheter att inspirera och involvera våra kunder, säger Malin Sennevall, presskontakt, Ikea.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...