Annons

Dråpslaget mot branschen: Ingen alkohol på krogen efter 22

zoom Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
NYHETER. Regeringen förbjuder försäljning av alkohol på restauranger efter klockan 22.00. Restriktionen träder i kraft den 20 november och ska gälla fram till den sista februari 2021.
Annons

På grund av ökad smittspridning bedömer regeringen att fler åtgärder behövs. Därför inför man nu ett förbud mot alkohol att serveras på restauranger efter kl 22, efter samråd med Folkhälsomyndigheten.

Förslaget presenterades av statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren under en presskonferens idag. Förslaget ska på snabbremis, och sedan träda i kraft den 20 november.

”Barer, nattklubbar och restauranger är riskmiljöer”, sa socialminister Lena Hallengren.

– Det kommer att slå rakt mot en bransch som redan går på knäna, som har det oerhört svårt, säger Visitas vd Jonas Siljhammar till TT och fortsätter:

– Effekten blir att ställen med serveringstillstånd mer eller mindre kommer att behöva stänga klockan 22, säger Siljhammar.

Jonas Siljhammar ifrågasätter problemet med att sälja alkohol efter klockan 22.

– Regeringen vill givetvis komma åt att människor blir mer ovarsamma när de dricker alkohol. Men det är bättre att det sker på restauranger än i hemmamiljö och på fester, som jag tyvärr tror blir en följd. På restauranger sker alkoholförtäring under ordnade former, och det finns smittskyddsåtgärder, säger Siljhammar till TT.

 

 

Förbudet gäller för alla företag med alkoholtillstånd.