Annons

Isabergs vd: ”Ingen topp-5 säsong för oss”

zoom Under sportlovsveckorna 7 och 8 hade Isaberg<br />
 7000 färre dagsgäster än i fjol. Foto: Isaberg Mountain Resort
Under sportlovsveckorna 7 och 8 hade Isaberg
7000 färre dagsgäster än i fjol.
Foto: Isaberg Mountain Resort
NYHETER. Det milda vädret höll tillbaka dagsbesökarna för Isaberg Mountain Resort under sportlovsveckorna 7 och 8.
Annons

Igår var det 19 grader varmt i Isaberg, det ät den mildaste vintern på mycket länge. Under sportlovsveckorna 7 och 8 som bland annat innefattar gäster från Skåne, Danmark och Göteborg, var antalet dagsbesökare 38 000, 7 000 färre än under samma period i fjol.

– Vädret har inte varit med alla dagar, vi har haft några fina vinterdagar men också några med regn. Det är tydligt att vädret inte följer den normala gången, säger vd Louise Söderlund.

Viktiga dagsgäster

På boendesidan har det varit fullsatt, men en stor del av dagsgästerna har uteblivit.

– Dagsgästerna är jätteviktiga för oss, vi har ett närområde som sträcker sig 1,45 minuter härifrån och som folk kommer ifrån för att åka till skidbacken, inte minst från Göteborg.

Goda grannar

Även danskarna är en viktig besöksgrupp för Isaberg, under vecka 7 kommer 85 procent av gästerna från vårt södra grannland, som får bra valuta för pengarna i Isaberg.

– Danskarna har en bra rabatt när de kommer, på 20-30 procent, så det är tacksamt för dem att komma till Sverige, det är dessutom ett väldigt roligt folk att ha att göra med. De tycker att Isaberg är det högsta danska fjället.

Unik rodelbana

För att vara mindre väderberoende under vintersäsongen, har Isaberg länge jobbat med utvecklingen av en året runt-destination. I sommar invigs en helt unik rodelbana, som anläggningen har investerat 18 miljoner kronor i, och som ska vara aktiv året runt.

– Rodelbanan kommer att vara ett otroligt stort dragplåster, sedan fyller vi 50 i år och ska ha ett stort jubileum i sommar, så det händer mycket i år trots den milda vintern.

Hur ser omsättningen ut för vinter respektive sommar?

– Vi ligger på 60/40 idag, vilket känns väldigt skönt. Tidigare var det tvärt om. Vi kan heltidsanställa, det är tryggt för medarbetarna och det är roligare att jobba när vi har aktivitet året runt.

 Vad har du för förväntningar på resten av skidsäsongen?

– Just nu är det dystert för vädret är otroligt milt, vi hade 19 grader i går riktigt aprilväder. Så tyvärr blir det ingen topp 5-säsong för oss.