Annons

En stjärna i receptionen för både två- och fyrbenta

zoom Hana Nordner sommarjobbade på Quality Hotel Grand i Borås, som även välkomnar fyrbenta gäster. Foto: Privat
Hana Nordner sommarjobbade på Quality Hotel Grand i Borås, som även välkomnar fyrbenta gäster. Foto: Privat
NYHETER. Besöksliv har talat med Hana Norder, som utsetts till årets sommarjobbare i kategorin hotell.
Annons

Branschen nominerade sina bästa sommarjobbare på initiativ från Svenska Kulturpärlor och nu är vinnarna utsedda. Besöksliv fick en pratstund  med årets sommarjobbare i kategorin hotell, Hana Norder.

“Jag känner mig väldigt hedrad”

Hana Norder sommarjobbade i receptionen på Quality Hotel Grand i Borås. I hennes nominering nämns bland annat att hon på kort tid blivit en stjärna i receptionen och fått många fina kommentarer av gästerna.

– Jag känner mig hedrad och är väldigt glad att mitt jobb uppskattats! Jobbet visade sig innebära många fler uppgifter än vad jag trodde.

– Det var inte bara att bemöta kunder, checka in och checka ut, utan att också se till att missnöjda kunder kände sig hörda och lösa deras problem, ge svar på ibland väldigt invecklade frågor och försöka tillgodose alla gästers önskemål och förväntningar, säger Hana Norder.

Bonus med djurhotell

Något Hana älskar med jobbet är att hon fick träffa så många olika människor, både från olika delar av världen och i olika stadier av livet. Och att det är ett djurhotell – vilket innebar att gästerna ibland hade med sig sina fyrbenta vänner som hon då fick hälsa på.

– Det fick mitt hjärta att mjukna efter en stressig morgon eller kväll. Mest utmanande för mig var nog att ta hand om arga kunder. Jag tog det lätt personligt om jag fick klagomål vilket kunde göra mig stressad. Det som hjälpte mest då var att prata med mer erfarna kollegor.

Nu pluggar Hana tekniskt basår på Chalmers och är inte säker på om hon vill fortsätta jobba inom hotellbranschen. Men om hon skulle göra det vill hon gärna lära sig mer om den finansiella delen av att driva ett hotell.

”Goda möjligheter att utvecklas”

Hon tycker att det är en bransch med goda möjligheter att utvecklas och ta mer ansvar för den som vill.

– Jag skulle vilja se bättre arbetstider, då det var tufft att ha kvälls- och dagspass blandat under samma vecka, säger Hana Norder.

Läs mer:
”Superhärliga kollegor gjorde arbetsdagarna roliga”
”Väldigt känslosamt att få en sådan här utmärkelse”
Årets sommarjobbare viktigare än någonsin

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...