Annons

”Jag satt med tårar i ögonen igår när beskedet kom”

zoom Annelie Telford, vd Debaser Stockholm och Alexander Clarensius, vd Shuffle Group<br />
i Göteborg. Foto: Pressbild
Annelie Telford, vd Debaser Stockholm och Alexander Clarensius, vd Shuffle Group
i Göteborg.
Foto: Pressbild
NYHETER. Stora känslor av glädje och lättnad, men även oro över personalbrist när många hunnit söka sig till andra branscher. Annelie Telford, vd Debaser Stockholm, och Alexander Clarensius, vd Shuffle Group i Göteborg, är överens om att den 29 september ska firas rejält.
Annons

– Fantastiskt! Nästan overkligt. Har vi fått tillbaka kontrollen av vår egen verksamhet? Otroligt, säger Annelie Telford, vd Debaser i Stockholm, om regeringens besked som kom under tisdagseftermiddagen.

Vad innebär det att restriktionerna försvinner för Debasers verksamheter?

– Som dag och natt! Vi kan ta 16 procent av vår kapacitet med de nuvarande restriktionerna, så att få komma upp i 100 procent kapacitet känns som en dröm!

Hur ska ni planera för en öppning?

– Vi har haft mycket preliminärbokade spelningar och arrangemang av olika slag som vi nu får jobbar på för att få bekräftade. Vi kommer att ha en hejdundrandes öppningsvecka som startar samma ögonblick som det blir 29 september.

Rent realistiskt, när tror du att nattklubben kan öppna med full kapacitet igen?

–  Den 29 september kl 00.00.

Vilka utmaningar står ni för nu när restriktionerna lättar?

– Samma som alla, personal. Vi har just påbörjat nyrekrytering, men till skillnad från många andra konsert och nattklubbsvenues har vi haft möjlighet att hålla igång delar av personalen med restaurangverksamhet som pågått stora delar av pandemin, säger Annelie Telford.

Alexander Clarensius, vd för Shuffle Group i Göteborg, är också känslosam inför den stundande nyöppningen av nattklubbslivet.

 –Det känns overkligt alltså! Det är en riktigt bra dag, det var nästan att jag satt med tårar i ögonen igår när beskedet kom.

Vad innebär lättnaderna för Shuffle Groups nattklubbsverksamheter?

– Att vi kan öppna upp 8IGHT och Excet som varit stängda i ett och ett halvt år, vi kommer till en början köra igång fredagar och lördagar. Vi kan börja återanställa personal, dels för klubbarna, och dels för organisationen där vi fick säga upp alla när restriktionerna kom.

Hur planerar ni för en öppning, kommer ni kunna öppna den 29 september?

– Jag är förvånad över beskedet, det kom plötsligt. Vi har ett stort möte på måndag nästa vecka och då får vi se vad vi planerar. Vi kommer kanske öppna redan då på onsdagen den 29 för att fira med en stor fest, vi ska vara startklara då.

Du öppnade en ny restaurang mitt under pandemin, hur har det varit? Hur kommer lättnaderna påverka restaurangen?

– Det har varit utmanande, det var många restriktioner när vi öppnade, vi var tvungna att stänga 20.30. Sen kom sommaren och restriktionerna lättade, sen dess har det varit fullsatt hela tiden. Trycket kommer nog öka ännu mer nu när det till exempel inte finns begränsningar på antal personer per bord och man kan stå i baren och beställa.

Vilka utmaningar står ni för nu när restriktionerna lättar?

– Personalbristen kan bli en utmaning, många har sökt sig till andra branscher. Vi fick ju säga upp all personal när restriktionerna kom och vi fick hålla stängt. Nu ska vi hitta ny, och gammal personal som vill komma tillbaka, och bygga upp organisationen igen. Men vi kommer klara det!

Hur ser ni på framtiden i dagsläget?

– Just nu så är det bara positivt, det har varit så mycket negativt i 1, 5 år. Men vi är jätteglada och ser bara det positiva, kommer det något negativt får man ta det då, säger Alexander Clarensius.