Annons

”Jag trivs med att vara ute bland gästerna och få dem att trivas”

zoom Stipendievinnaren Sujinan Olofssons, <br />
restaurangchef på Banken Bar & Brasserie i Falun.  Foto: Isak Fritzon
Stipendievinnaren Sujinan Olofssons,
restaurangchef på Banken Bar & Brasserie i Falun.
Foto: Isak Fritzon
NYHETER. I torsdags mottog Sujinan Olofsson, restaurangchef på Banken Bar & Brasserie i Falun, Visita Mellerstas kompetensutvecklingsstipendium på 30 000 kronor. "Jag strävar alltid efter att ge 100 procent", säger vinnaren.
Annons

”En ung kvinna med stor utvecklingspotential inom branschen. Hon är driftig, snabb, smart och positiv med ett stort hjärta och fin känsla för sina arbetskamrater och gäster. Hon har ett mycket gott öga för bra service och en fingertoppskänsla för vad gästen vill ha.”

Så lyder jurymotiveringen till mottagaren av årets Visita Mellerstas kompetensutvecklingsstipendium som delades ut i torsdags. Ord som rimmar väl med vinnarens Sujinan Olofssons tankar om varför just hon vunnit Hans Erik Börjeson-stipendiet på 30 000 kronor.

– Min vilja i att ställa upp för mina medarbetare och min strävan efter att alltid ge 100 procent är nog bidragande orsaker till att jag vann. Men framför allt tror jag att mitt jobb uppskattas för att jag tycker om det så mycket. Jag trivs verkligen med att vara ute bland gästerna och få dem att trivas i matsalen. Och det tror jag syns utåt, säger Sujinan Olofsson, som är restaurangchef på Banken Bar & Brasserie i Falun.

Vurmar för service

Sujinan Olofsson växte upp i Bangkok i Thailand men flyttade till Jämtland som 17-åring 2010. Ihärdig med att lära – inte minst det svenska språket – tog hon studenten på Fjällgymnasiets hotell- & turismprogrammet redan 2014, följt av en filosofie kandidatexamen i hotelmanagement på Restaurang & Hotellhögskolan i Grythyttan 2017.

Att valet föll på hotell- och restaurangbranschen menar hon hänger ihop med hennes vurm för just service – något som delvis kan kopplas till hennes thailändska bakgrund.

– Överlag är thailändare fostrade i att vara ödmjuka och att få andra att känna sig omhändertagna. Och det är ju det bra service bygger på.

I framtiden hoppas Sujinan Olofsson kunna vidareutbilda sig inom ledarskap och personlig utveckling. Att driva en egen restaurang eller ett Bed and breakfast – gärna på en anrik herrgård – är en annan framtidsdröm.

Vad ska du göra för stipendiumpengarna?

– Jag är väldigt vinintresserad och vill utbilda mig till sommelier framöver. Det senaste året har jag faktiskt tagit några onlinekurser i vinkunskap. Men när pandemin är över är drömmen att resa utomlands och praktisera på en riktig vingård. Gärna någonstans i Södra Frankrike eller Toscana. Till det kommer pengarna väl till pass.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...