Annons

Järvsö lanserar bröllopsportal

zoom Inger Ångström, hotellchef på Järvsöbaden.
Inger Ångström, hotellchef på Järvsöbaden.
NYHETER. Allt fler väljer att gifta sig i natursköna Järvsö i Hälsingland. För att möta den ökande efterfrågan lanserar nu destinationen en bröllopsportal där hotell, restauranger och andra aktörer medverkar.
Annons

Anrika Hotell Järvsöbaden har anordnat bröllop sedan 1929, berättar hotellchef Inger Ångström, som är den fjärde generationen i det familjeägda hotellet. Hon ser Bröllopsportalen som ett sätt att få fler vägar att nå ut med vad Järvsö kan erbjuda.

– Vi arrangerar bröllop året runt, och sommaren är förstås högsäsong, säger hon. I år tar vi emot brudpar i snitt varje helg mellan första juni och sista september. Och vi har redan fått bokningar för 2025.

Vigsel i kyrka eller trädgård

Många brudpar vill ha en traditionell vigsel i Järvsö kyrka, som sägs vara landets största landsortskyrka, medan andra föredrar en enkel ceremoni i trädgården.

– En stark trend de senaste åren är tredagarsbröllop, säger Inger Ångström. Upplägget kan vara grillkväll vid poolen på fredagen, champagne med snittar efter vigseln och trerättersmiddag och fest på lördagen, och så avslutning med brunch på söndagen.

En majoritet av brudparen kommer från Mälardalen. Ibland finns det släktband till Järvsö och Hälsingland, men det kan även vara par som ätit lunch på Järvsöbaden och känt att det är där de vill ha sitt bröllop.

— Vi är måna om att ge alla bröllopspar den bästa upplevelsen, oavsett om det handlar om 180 gäster eller 12 personer som nu i helgen.

Ovanliga bröllopsönskemål

Under åren har Inger Ångström och medarbetarna fått ta emot en del mer eller mindre ovanliga önskemål, som att brudparet vill åka segway till kyrkan eller att vigseln ska hållas på golfbanan.

– Vi fixar allt, brukar jag säga. Jag har sytt ihop en del brudklänningar, eller som den gången brudgummens hyrda frack saknade knappar. Uthyraren var beredd att skicka en taxi från Stockholm med knapparna, men då gick jag hem och hämtade makens i stället, säger Inger Ångström.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...