Annons

Kungsberget stänger efter översvämningen

zoom Foto: Kungsberget
Foto: Kungsberget
NYHETER. Regnovädret som drog in över Gävleborg förra veckan slog mot skidanläggningen Kungsberget, som nu väljer att avsluta sommarsäsongen i förtid.
Annons

– Det är såklart jättetråkigt att vi får avsluta vår nya sommarsatsning på det här sättet, men vi är ändå väldigt nöjda och ser fram emot att fortsätta utveckla sommaren i Kungsberget, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget i en kommentar.

Kungsbergets nya sommarsatsning, med fokus på cykling, padel och vandring, höll öppet i juli och planen var att fortsatt hålla öppet under helger ända fram till 5 september, men det kraftiga regnovädret som drabbade Gävleborg förra veckan satte stopp för planerna.

– Vi håller på att återställa leder och faciliteter som tog skada av översvämningen, men det är tyvärr inte möjligt att ha öppet de sista helgerna. Som tur är har vi klarat oss från större skador och kan därför planera vintersäsongen och nästa sommarsäsong precis som vanligt och fortsätta utveckla anläggningen.

Johhny Jernqvist och Kungsberget siktar nu istället in sig mot vintersäsongen, som på Kungsberget drar igång helgen den 4–5 december.

– Vi har tagit stora kliv i skidsverige de senaste åren, där vi har slagit oss in bland de tio största anläggningarna när det kommer till sålda liftkort. Vi har höga förhoppningar på säsongen som kommer, säger Johnny Jernqvist.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...