Annons

Dubbelt antal snökanoner i Branäs

zoom Anton Renström, platschef för teknik i Branäs som har har fördubblat antalet automatiska snökanoner.
Anton Renström, platschef för teknik i Branäs som har har fördubblat antalet automatiska snökanoner.
NYHETER. Ny lift och nytt snösystem är några av nyheterna i Branäs, där flera säsongsanställda har börjat tidigare än vanligt i år.
Annons

Den senaste tidens snöfall i stora delar av landet har gett goda förutsättningar för öppning av skidbackarna. Skistars anläggning i Vemdalen öppnade i helgen och Branäs håller som bäst på att preppa nyheterna inför säsongen som öppnar den 16 december.

Besöksliv passade på att ställa några frågor till Anton Renström, platschef för teknik i Branäs.

Snökanonerna är i gång. Hur är känslan inför säsongen?

– Det känns tryggt och skönt att första riktiga snön och kylan redan har kommit. Man märker på hela anläggningen att det börjar bli allvar – allt går lite fortare och alla lägger i en ny växel. Det känns spännande! Ser fram emot mycket snö och många glada gäster.

Ni har bland annat rekordinvesterat i en ny sittlift till toppen som kan transportera över 2 000 personer i timmen. Berätta mer!

– Ja, vi håller på att bygga en ny sexstolslift som är 1225 meter lång. Vi ändrar egentligen hela skidområdet kring den liften, det blir ännu mer målgruppsanpassat och enklare för fler att åka lätta backar. Vi har även förlängt en av våra populäraste backar och bygger en ny slags park som blir mer lekfull.

Ni har även investerat i ett nytt snösystem?

– Ja, och vi har fördubblat antalet automatiska snökanoner. Vi kommer kunna lägga snön snabbare, mer effektivt och med det nya systemet räcker med någon minusgrad bara för att vi ska kunna göra snö.

Förväntar sig målgruppen något nytt inför varje säsong?

– Absolut, de gör de nog. Vi tar ju inte så här stora steg varje år, men vi skruvar alltid lite på konceptet. Vissa år är det en ny lift och andra år tänker vi kanske lite nytt kring restaurangutbud eller något annat. Det är nog viktigt för vår målgrupp att se att vi utvecklar produkten och hela tiden skapar en bättre skidupplevelse för barnfamiljen.

Under pandemin drog ni i gång med aktiviteter även under sommaren. Vilka utmaningar och möjligheter finns med att driva Branäs under hela året?

– Mest möjligheter skulle jag säga! Vi kan planera om i schemat och exempelvis serva liftarna tidigare. Inför den här säsongen har vi, förutom fler helårsanställda, även tagit in några av våra säsongsanställda tidigare. Så sommarsäsongen har faktiskt öppnat upp för mer effektivitet och att vi kan ligga ännu mer i fas inför vintersäsongen, säger Anton Renström.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...