Annons

Miljoner till forskning för omstart av besöksnäringen

zoom Illustration: Stina Wirsén
Illustration: Stina Wirsén
NYHETER. Krisdriven utveckling av verktyg som ska öka kompetensen inom innovationsarbete och möten i digitaliseringens tidsålder. Det är forskningsområden som nu tilldelas 3,2 miljoner av Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.
Annons

Forskningsmedlen delas ut av Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF, som ägs av HRF och Visita.  Temat för utlysningen 2021 var: ”Omstart av besöksnäringen – lärdomar av tiden med pandemin att ta med för en hållbar framtid”.

Ett av de två lärosäten som vardera tilldelats 1,6 miljoner kronor i forskningsstöd, är Luleå tekniska universitet. Syftet där är att utveckla verktyg som kan öka kompetensen inom nyskapande innovationsarbete genom att använda lärdomar från åtgärder som gjorts under pandemin.

Det andra projektet står Lunds universitet bakom, där vill forskarna generera ny kunskap om framtidens möten för att stärka den svenska mötesindustrin under digitaliseringen.

– Satsningar på forskning och innovation är vitalt för att besöksnäringens företag och anställda ska kunna möta framtidens utmaningar. Årets ansökningar var av mycket hög kvalitet, säger Stina Algotson, vd på BFUF i en kommentar.