Annons

Miljonstöd till besöksnäringen i Västerbotten

zoom Region Västerbotten har beviljats miljonstöd från Europeiska regionalfonden.
Region Västerbotten har beviljats miljonstöd från Europeiska regionalfonden.
NYHETER. Region Västerbotten har beviljats 12 miljoner kronor från Europeiska regionalfonden till stöd för företag inom besöksnäringen som drabbats av pandemin.
Annons

– Vi har tidigare gått ut med en omställningscheck för företag med upp till nio anställda. Nu kan vi öppna upp för större företag i en bransch där många har säsongsanställd personal, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör vid Region Västerbotten, i en kommentar.

Stödet är sökbart till och med 31 december 2020 och är maximerat till 500 000 kr. Det kan omfatta både mjuka och hårda kostnader, till exempel marknadsföringsinsatser och anpassning av lokaler samt en del av kostnader för löneutbetalningar.

En del av pengarna reserveras för besöksnäringen där företag med upp till 49 anställda nu kan söka stöd för att anpassa och utveckla sina verksamheter.

– Den västerbottniska besöksnäringen drabbas hårt när norrmän och övriga utländska turister uteblir. Det är oerhört betydelsefullt att vi med hjälp av EU-medel kan stötta en av länets mest utsatta branscher, säger Rickard Carstedt (S) ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Region Västerbotten.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter