Annons

Ny matfestival ska samla nordiska stjärnkockar

zoom Caroline Thörnholm, grundare och vd av Swede Concept.  Foto: Fredrik Hessman
Caroline Thörnholm, grundare och vd av Swede Concept. Foto: Fredrik Hessman
NYHETER. I oktober arrangeras den gastronomiska festivalen Stars du Nord för första gången. Festivalen som samlar stjärnkockar, vinmakarna och foodtech-bolag från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island, kommer att arrangeras årligen.
Annons

Festivalen som löper över tre dagar 25-27:e oktober innefattar bland annat digitala think tanks, master classes, test labs och pop up-poddar med inbjudna matprofiler, kockar, vinmakare och foodtech-bolag från hela Norden. Initiativtagaren är fine dining-byrån Swede Concept.

– Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, men nu är det hög tid att blicka framåt, säger Caroline Thörnholm, grundare och vd för Swede Concept, i en kommentar.

Förutom att lyfta den nordiska matmodellen med hållbarhet och matsvinn i fokus är ambitionen att ge nordiska stjärnkockar och vinproducenter synlighet på en internationell plattform.

– Vi hoppas att Stars du Nord och Nordens stjärnkockar kan bidra till att lyfta ”The Nordic Food Concept” och vår medvetna gastronomi som förebild och inspirera till en hållbar utveckling på global nivå. Världen blickar mot norr för svar, nu ska vi se till att leverera dem, säger Caroline Thörnholm.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...