Sedan Pontus in the Green House öppnade 1999 har kocken Pontus Frithiof gjort sig kÀnd för att bryta ny mark i restaurangbranschen. Pandemin blev en katalysator till att starta nÄgot nytt igen och fine dining-restaurangen La Tour nÀr den öppnar i september.
â Det Ă€r en dröm att Ă€nnu en gĂ„ng fĂ„ skapa en finkrog. För ett par Ă„r sedan hade vi en annan lokal pĂ„ gĂ„ng för detta, som jag skulle ha gjort med Michael Einarsson, men det blev inte av. Nu var timingen rĂ€tt, dĂ„ lokalen var under renovering, sĂ€ger Pontus Frithiof.
Veganska inslag pÄ menyn
La Tour blir en nypa flÀrd dÀr modern och klassisk matlagning och omtanke Àr i fokus. Delikatesser, förrÀtter, huvudrÀtter och desserter med de bÀsta rÄvarorna stÄr pÄ å la carte-menyn.
â Vi har förmĂ„nen att arbeta med de bĂ€sta rĂ„varorna som gĂ„r att fĂ„ tag pĂ„. Vill vi servera hummer kommer vi att servera en vild hummer dĂ„ den Ă€r bĂ€st, Ă€ven om rĂ€tten blir dyrare. Vi kommer ocksĂ„ att ha flera inslag pĂ„ menyn som Ă€r veganska/plantbaserade. Det Ă€r dags att de fĂ„r göra entrĂ© pĂ„ finkrogsscenen, sĂ€ger Pontus Frithiof.
Gastronomisk concierge
NivÄn höjs Ànnu ett snÀpp med en gastronomisk concierge som tar hand om gÀsternas bokningar frÄn start till mÄl. Det kan innebÀra att bli upphÀmtad och lÀmnad i restaurangens egna bilar, en inbjudan till gÀstens önskade nattklubb och givetvis anpassning av menyn efter personliga kostavvikelser. Och vilka Àr dÄ drömgÀsterna?
â Det Ă€r folk som Ă€lskar mat och vin och vill skĂ€mma bort sig sjĂ€lva en smula. Om man Ă€r fler Ă€n fyra personer och kanske inte tillhör mĂ„lgruppen som besöker de bĂ€sta krogarna sĂ„ kan man boka nĂ„gon av vĂ„ra tre chambre sĂ©parĂše för sitt sĂ€llskap. Vi kommer inledningsvis pĂ„ lördagar Ă€ven lansera en modern och lyxig afternoon tea. Förhoppningen Ă€r att ett besök hos oss blir en helt ny upplevelse – som att gĂ„ pĂ„ teater men att Ă€ven andra sinnen engageras, sĂ€ger Pontus Frithiof.
Nyskapande för barn
Nyligen gick Pontus Group ihop med Nordrest och kom ut som segrare i kampen om tvĂ„ nya krogar i Skistars nya resort i HundfjĂ€llet, Skistar Lodge SĂ€len. Ăven hĂ€r ska restaurangerna bidra med nya idĂ©er för att stĂ€rka SĂ€len som destination. En av restaurangerna kommer att ha ett sharing-koncept med influenser frĂ„n alla vĂ€rldens kök. Den andra blir nĂ„got av en lyxigare brasserie. Pontus Frithiof vill att restaurangerna, som öppnar till den kommande vintersĂ€songen, blir destinationer i sig.
â Tanken Ă€r att vi ska bidra med nĂ„got spĂ€nnande och innovativt. Inte minst vĂ„ra tankar för baren, som skiljer sig frĂ„n övriga aktörer i fjĂ€llvĂ€rlden. Det ska bli spĂ€nnande, och sjĂ€lvklart lite nervöst, att se hur allt tas emot, sĂ€ger han.
â Vi Ă€r mycket ödmjuka inför uppgifterna, bĂ„de i SĂ€len och pĂ„ La Tour. Inga succĂ©er Ă€r sjĂ€lvskrivna, dĂ„ det alltid krĂ€ver mycket mer tid, tĂ„lamod och pengar Ă€n vad man frĂ„n början tĂ€nkt. Men kĂ€nslan Ă€r god!