Annons

O’Learys förvärvar Harrys

zoom Foto: O'Learys
Foto: O'Learys
NYHETER. Affären ska enligt överenskommelsen slutföras under andra kvartalet 2021 med ambitionen att skapa den största "eatertainment"-koncernen i Europa.
Annons

– Våra varumärken kompletterar varandra bra och även om båda verkar inom eatertainment-branschen har varumärkena två olika positioneringar i marknaden och olika målgrupper, säger Kenneth Lorentzen, vd på O’Learys i en kommentar till affären.

O’Learys har tecknat ett avtal om att förvärva över 94 procent av aktierna i Harrys Pubar AB av nuvarande huvudägaren Christoffer Lundström med familj.

– Med O’Learys som ägare skapas mängder av möjligheter i form av kunskaps- och erfarenhetsutbyte och flera andra skalfördelar som gynnar krögarna inom Harrys-kedjan, säger Christoffer Lundström, nuvarande storägare i Harrys, i en kommentar.

Affären ska enligt överenskommelsen slutföras under andra kvartalet 2021 med ambitionen att skapa den största eatertainment-koncernen i Europa. O’Learys, med fler än 110 enheter runt om i världen, tar i och med förvärvet av Harrys, med över 20 franchise-restauranger i Sverige, en stark position i segmentet.

Eatertainment-genren, som innebär mat och dryck i kombination med sociala spel, aktiviteter, evenemang och sport, har varit på stark frammarsch under åren innan pandemin och Kenneth Lorentzen förutspår att genren kommer att öka ännu mer bortom corona.

– Det finns en enorm potential inom eatertainment och alla tecken tyder på att branschen kommer att växa rejält i framtiden. I spår av digitaliseringen och ett utökat hemmajobb ser vi att behovet av att umgås fysiskt tillsammans med vänner, familj och kollegor ökar, säger Kenneth Lorentzen.