Annons

Prisregn över ESS Group i World Travel Awards

zoom Hotel Pigalle i Göteborg vann World Travel Awards kategori <br />
Sweden's Leading Hotel 2024. Jonas Stenberg, vd ESS-Group.
Hotel Pigalle i Göteborg vann World Travel Awards kategori
Sweden's Leading Hotel 2024.
Jonas Stenberg, vd ESS-Group.
NYHETER. Att satsa på en helhetsupplevelse för gästen där destinationen är reseanledningen har gett resultat, konstaterar ESS Groups vd Jonas Stenberg.
Annons

Det blev en skräll för svenska ESS Group när årets upplaga av World Travel Awards avgjordes. Av de 11 nomineringarna koncernen hade hedrats med, varav fyra landade hos anrika Ystad Saltsjöbad som Besöksliv tidigare har berättat om, kammade ESS Group hem hela sex vinster.

– Det här såg vi verkligen inte komma så vi är lite överväldigade. Det är helt fantastiskt och ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Vi är väldigt glada och stolta, säger Jonas Stenberg, vd för ESS Group, till Besöksliv.

Vinnare i tre länder

I ESS Group ingår totalt 15 hotell- och resortdestinationer i Sverige, Norge och Danmark, samt en yacht på Palma de Mallorca. De fyra svenska vinnarna inom hotellgruppen är Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle, Jacy’z Hotel & Resort och MJ’s Hotel. Utöver det vann även Fýri Resort i Norge och Marienlyst i Danmark.

– Jag tycker att det var kul att både våra äldre destinationer som Ystad Saltsjöbad och de nyare som Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg syns bland vinnarna. Alla enheter är olika i karaktär och profil, men gemensamt är att vi jobbar med grundpelare som kultur, värdegrund och kommunikation i samtliga verksamheter, säger Jonas Stenberg.

Medarbetarnas pris

Den internationella tävlingen World Travel Awards instiftades 1993 med syfte att uppmärksamma och fira framstående prestationer inom alla sektorer av den globala rese- och turismindustrin. Den 6 mars samlades branschen för att prisa årets vinnare på World Travel Awards Europe Gala Ceremony 2024 som hölls på Ritz-Carlton i Berlin.

– Det känns extra kul att vinna i den här tävlingen, eftersom det är kollegor och gäster som har röstat fram oss. Framför allt är det här våra medarbetares pris. Det handlar om upplevelsen de lyckas förmedla till gästerna.

Varför tror du att ni lyckades kamma hem så många nomineringar och vinster i år?

– Jag tror att vårt långsiktiga arbete med att skapa stamgäster, lyssna på gästerna och inte göra kortsiktiga affärer ger resultat. Det handlar om en upplevelse när man kommer till oss och inte bara hårdvaran. Vi vill att man gör ett aktivt val att bo hos oss där vi är reseanledningen och inte bara fyller behovet av ett hotellrum.

Vad betyder det här för ESS Group?

– Vår attraktionskraft blir förhoppningsvis större om detta kan göra oss mer intressanta och ge ringar på vattnet. Gäster som inte besökt våra destinationer än kanske kan bli nyfikna på att testa. Det föder också ett ännu bättre driv i organisationen – med stolta och motiverade medarbetare, säger Jonas Stenberg.

Här hittar du samtliga nominerade och vinnare i World Travel Awards 2024.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...