Annons

Ystad Saltsjöbad fyrfaldigt nominerade

zoom Carina Dillman, vd Ystad Saltsjöbad. Foto: Ystad Saltsjöbad
Carina Dillman, vd Ystad Saltsjöbad. Foto: Ystad Saltsjöbad
NYHETER. ”Hårt arbete ger resultat”, säger vd Carina Dillman om hotellets nomineringar i internationella tävlingen World Travel Awards.
Annons

Det var en rolig dag för Ess Group i allmänhet och Ystad Saltsjöbad i synnerhet när nomineringarna till World Travel Awards offentliggjordes förra veckan. Hela 11 nomineringar för koncernen, varav 4 landade hos anrika Ystad Saltsjöbad, grundat redan 1897.

– Det är så klart en otrolig ära att bli nominerad i en så prestigefylld tävling som World Travel Awards. Att därtill få flera nomineringar är fantastiskt och ett bevis på att vår passion för vårt arbete ger resultat. Vi är tokstolta, säger Carina Dillman, vd på Ystad Saltsjöbad.

Vad betyder nomineringarna för verksamheten – hur kan ni använda dem i marknadsföring till exempel?

– Framförallt motiverar de oss att fortsätta arbeta hårt för att erbjuda en enastående upplevelse för våra gäster. Marknadsföring i all ära, men det är när vi blir röstade på och nominerade av våra gäster, företag och kollegor som det verkligen värmer i hjärtat.

Ni är nominerade både som Swedens Leading Conference Hotel och Swedens Leading Conference Resort. Vad i er verksamhet tror du gör att World Travel Awards dubbelnominerar er i dessa konferenskategorier?

– Jag tänker att det visar att vår verksamhet är uppmärksammad för att ha utmärkt sig inom högkvalitativ kundservice, innovativa konferenstjänster och kreativa evenemangslösningar, säger Carina Dillman och fortsätter:

– En konferensgrupp eller ett företag idag vill helst inte bara stänga in sig i en lokal, utan de vill ha mer valuta för pengarna. Det kan vi ordna, vi kan skräddarsy det gästen önskar. Men det vi får mest beröm för i slutändan är vårt varma bemötande och att gästerna känner sig sedda hos oss.

Er koncern, Ess Group, kammade hem hela elva nomineringar. Är det ni som är grymma, eller är det för svag konkurrens i Sverige?

– Haha! Vi brukar säga att vi inte säljer hotellrum eller konferenser – vi säljer upplevelser. Och du kommer få samma svar av alla mina kompisar i ESS-familjen, att det är helt och hållet tack vare våra otroliga team på alla hotell som vi kammar hem så många nomineringar.

Till sist: Vilken av kategorierna vill du helst vinna? Du får inte svara alla…

– Det är klart att Europa-kategorin känns ännu tyngre än Sverige-kategorierna, men vi kommer fira lika glatt oavsett vilket vi vinner. Bara nomineringarna är värda att fira, man kan aldrig få för mycket av glitter och ballonger, säger Carina Dillman.

Se samtliga nomineringar i World Travel Awards 2024 här.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...