Annons

Ramundberget arrangerar Winter Pride

zoom Foto: Pressbild Lisa Flacké, HR-ansvarig på Ramundberget.
Foto: Pressbild Lisa Flacké, HR-ansvarig på Ramundberget.
NYHETER. ”Vi vill bli en bättre och mer attraktiv arbetsgivare, det kommer också våra gäster att märka” säger Lisa Flacké, HR-ansvarig på fjälldestinationen.
Annons

Prideveckor i världens storstäder har de flesta hört talas om och på senare tid har det anordnats Pridetåg även på mindre orter. Nu satsar Ramundberget på sin egen Winter Pride för att synliggöra hbtqi-frågornas plats även i fjällvärlden.

– Fortfarande 2024 finns det många som känner sig utanför både på arbetsplatser och i samhället i stort. Här finns mycket att göra och med Ramundberget Winter Pride vill vi uppmärksamma frågan och göra det till ett återkommande event, säger Lisa Flacké, HR-ansvarig på Ramundberget.

Vill bidra till hbtqi-rörelsen

Det var i höstas som en av hennes kollegor kom med idén om att Ramundberget kunde bidra till hbtqi-rörelsen och alla människors lika värde.

– Han lever själv som gay med sin partner här och kände att det inte görs något särskilt för att stötta de som känner av det utanförskap som fortfarande många kan uppleva när det gäller hbtqi, säger Lisa Flacké.

Karaoke och ski-in vigsel

Den 11-14 april hissas därför regnbågsflaggan i skidorten och det utlovas extra mycket kärlek och tolerans, samt artistunderhållning, karaoke, Drag-Race-tävling, ski-in vigsel på 1000 meters höjd och mycket mer. Helgen toppas med ett pridetåg ner genom Ramundbegets alpina system.

Men även om evenemanget väcker intresse och lockar gäster är den viktigaste effekten det långsiktiga arbete som Ramundberget Winter Pride innebär för företagskulturen, konstaterar Lisa Flacké.

– Självklart vill vi skapa en anledning till att resa till oss, men genom att lyfta de här frågorna internt och implementera det mer i hela vårt åretruntarbete, blir vi ju en bättre och mer attraktiv arbetsgivare. Det kommer också våra gäster att märka av och med det blir vi en ännu bättre resedestination, säger Lisa Flacké.

Positivt gensvar

Hon berättar att gensvaret hos medarbetarna, men också lokalt i kommunen, orterna och företagen runt omkring, har varit väldigt positivt.

– Det är många som har kommit med egna idéer och ber att få göra saker och vi undersöker nu vilka slags samarbeten vi skulle kunna göra i frågorna, säger Lisa Flacké.

Finns det fler Pride-evenemang i den svenska fjällvärlden?

–I Åre hölls det ett pride-event i höstas vet jag och under vintern 2016, men idag vet vi ingen annan som gör det i svenska fjällen under vintersäsongen. Det skulle vara väldigt kul om andra hakade på. Det finns utrymme för fler pridefestivaler i Sverige, säger Lisa Flacké.

Läs även: Olika föder framgång – därför lönar sig mångfaldsarbete

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...