Annons

Rekordår lyfter Skistar

zoom Skistar gör sitt bästa år någonsin - aktien skjuter i höjden. Foto: Skistar
Skistar gör sitt bästa år någonsin - aktien skjuter i höjden. Foto: Skistar
NYHETER. Skistar rusar på börsen efter ett rekordår. Vinsten steg med 26 procent och omsättningen med 10 procent, visar bokslutet för 2017/18. Bokningsläget inför vintern är fem procent bättre än i fjol.
Annons

Skistars rapport lovar gott inför den den väntande skidsäsongen.

”Bokningsläget inför vintersäsongen 2018/19 är 5 procent högre än vid samma tidpunkt föregående år. Dryga 50 procent av den totala kapacitet som beräknas säljas under hela vintersäsongen är redan uppbokad. Störst tillväxt på de utländska marknaderna ser vi från England och Danmark.”

Samtidigt har Skistar en rekordsäsong bakom sig. Vintervädret med kyla och snö på samtliga destinationer från mitten av december till mitten av april ligger bakom Skistars lyft, enligt bolaget.

”Detta gjorde att vi kunde erbjuda bra skidåkning från start till slut, vilket vi har sett i antalet gäster i skidområdena. Antalet skiddagar, där en skiddag motsvarar en dags skidåkning med ett SkiPass, uppgår till 5,8 miljoner, en ökning med cirka 404 000 dagar jämfört med föregående år. Bokade objektsdygn (genom SkiStars logiförmedling) ökade med 2,5 procent jämfört med föregående år till cirka 517 000.”, skriver Skistar i pressmeddelandet.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...