Annons

Rekordvinter för Isaberg Mountain Resort

zoom Louise Söderlund, vd på Isaberg Mountain Resort. Foto: Pressbild
Louise Söderlund, vd på Isaberg Mountain Resort. Foto: Pressbild
NYHETER. "För att vara Småland har vi haft en riktigt fjällvinter", säger vd Louise Söderlund om att skidanläggningen slår rekord i antal besökare.
Annons

Vintern 2023/24 har blivit en rekordsäsong för Isaberg Mountain Resort i Småland. Kylan kom tidigt och gjorde att skidanläggningen kunde öppna redan den 16 december.

Sedan dess har vintervädret hållit i sig och under helger och lov har antalet besökare snuddat vid maxgränsen på 2 000 personer per dag. Redan i februari gick man förbi rekordsäsongen 2021/22 med 17 procent.

– Vädret styr hur framgångsrika vi blir och för att vara Småland har vi haft en riktigt fjällvinter. Vi har haft så många besökare och min personal har gjort ett fantastiskt jobb. Det är jättekul, säger Louise Söderlund, vd på Isaberg Mountain Resort

Populärt bland danskar

Under vintersäsongen består cirka 70 procent av Isabergs besökare av danskar och anläggningen kallas ibland för ”Danmarks högsta fjäll”. Då den svenska kronan i dagsläget är svag är valutan för danskarna fördelaktig.

– Danskarna är jätteviktiga för oss. Det är de som gör att vi går runt på vintern. De känner att de har mycket pengar att spendera, och det gör de också.

Nytt sportcenter snart klart

För att kunna ta hand om allt fler besökare byggs just nu ett nytt sportcenter – Isaberg Base Camp. Det är en byggnad på 1 900 kvadratmeter i två plan som ska rymma allt från mountainbike-uthyrning, verkstad och café till personalutrymmen, gästlägenheter och kontor.

– Det är ett av våra största projekt och investeringar någonsin. Det blir stora och proffsiga lokaler och gästservicen kommer att bli så mycket bättre. Det kommer också att underlätta arbetet för våra medarbetare. Det blir ett lyft för hela anläggningen.

Bygget påbörjades i augusti 2023 och slutbesiktningen sker i mitten på maj i år.

– Just nu är vi en vecka försenade, men bygget går utmärkt och vi ser att tidplanen kommer att hålla. Vi har en väldigt duktig och erfaren byggare. Förhoppningsvis kan vi ha invigning i början på juni. Då blir det nog dygnet-runt-jobb det sista, skrattar Louise Söderlund.

Obegränsade aktiviteter i sommar

Sommartid är Isaberg södra Sveriges centrum för mountainbike och ett mecka av sport- och äventyrsaktiviteter som rodel, paddling, äventyrsgolf och höghöjdsbana.– Jag tror på en jättefin sommar – bara vi får vädret med oss. Folk är fortfarande intresserade av utomhusaktiviteter och att göra saker med familjen.

Nytt för den kommande sommarsäsongen är ett äventyrspass där alla aktiviteter, utom cykeluthyrning och höghöjdsbanan, ingår.

– Man kan bland annat paddla kanot i oändlighet, spela äventyrsgolf och åka rodel hur många gånger man vill och cykla hur mycket som helst med egen cykel. Köper man ett äventyrspass kan man känna sig som kung i baren hela dagen, säger Louise Söderlund.

Läs mer om tankarna bakom Isabergs storsatsning på Isaberg Sport Camp.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...