Annons

Rusning efter fjällkonferenser

zoom På Skistars destinationer har andelen bokade fjällkonferenser ökat med 11 procent jämfört med innan pandemin. Foto: Skistar
På Skistars destinationer har andelen bokade fjällkonferenser ökat med 11 procent jämfört med innan pandemin. Foto: Skistar
NYHETER. När restriktionerna lättar ser många företag framemot att medarbetarna ska få träffas. De senaste årens friluftsvåg verkar ha satt spår även i konferensbokningarna, där Skistars ser en ökning med 11 procent jämfört med innan pandemin på sina destinationer.
Annons

– Vi ser ett oerhört stort intresse att boka konferenser hos oss just nu. Och trycket är till och med större än innan pandemin, så det gäller verkligen att boka nu för att säkra sin konferensvistelse i vinter för företaget, säger Mathias Lindström, kommersiell direktör på SkiStar.

Koncernen ser en ökning med 11 procent i antalet bokningar till vintern på sina fjälldestinationer, jämfört med samma period 2019-2020, det vill säga tiden alldeles innan pandemin bröt ut.

– Kunder jag pratar med säger att det finns ett uppdämt behov av fjällkonferenser. Få vill ha stillasittande heldagsmöten på ett och samma ställe utan många vill aktivera sig.

Majoriteten av kunderna som bokar konferenser hos på någon av Skistars anläggningar väljer hela paket med skidhyra, skidskola och andra aktiviteter på plats.

– Digitala möten har fungerat bra för många, men det fysiska mötet behövs och då gärna kombinerat med aktiviteter utomhus i den friska luften, säger Mathias Lindström.