Annons

Ryckighet stoppar sen servering

zoom Det blir inga normala öppettider på krogen direkt från första juli, enligt Svenska Brasseriers PG Nilsson. FOTO: Anna Björkegren
Det blir inga normala öppettider på krogen direkt från första juli, enligt Svenska Brasseriers PG Nilsson. FOTO: Anna Björkegren
NYHETER. Från och med i dag – den 1 juli – tas restriktionerna kring öppettider på krogen bort. Men det kan dröja länge innan restaurangerna hunnit anpassa sig till de nya reglerna. – Vi får ha öppet normala tider inne i stan. Men beskedet kom i vanlig ordning väldigt sent, säger PG Nilsson.
Annons

I PG Nilssons restauranggrupp Svenska Brasserier ingår klassiska Stockholmskrogarna Riche, Sturehof och Teatergrillen. Just nu pågår också förberedelserna inför öppningen av nytillskottet Aira på Biskopsudden ihop med Tommy Myllymäki. Totalt handlar det om ett tusental platser.

– Vi kommer inte att kunna ha normala öppettider direkt. Semestrarna är utlagda. Det är inte bara att öppna – vi måste ju ha personal också.

PG Nilsson räknar med att hans restauranger kommer att ha normala öppettider från den 1 augusti. Men hur snabbt anpassningen till de nya reglerna kommer att kunna ske tidigare under juli kan han inte säga.

– Inte ens våra restaurangchefer klarar av att tala om när de kan ha öppet igen, säger han.

Krogarna tar in personal utifrån de besked som gäller. Men när förutsättningarna ändras snabbt blir det svårt att ställa om, enligt PG Nilsson.

– Folk måste planera sina liv och många har bestämt sig för att göra annat. Vi har brist på alla kategorier men kockarna är alltid svårast att få tag i.

Han är också kritisk till beskedet om att stående servering utomhus inte tillåts. I den information som tidigare gått ut från regeringen var planen att servering av mat och dryck till stående utomhus skulle tillåtas från den 1 juli. Det senaste beskedet är servering bara tillåts till sittande gäster – även utomhus.

– Barförsäljning blir inte tillåten tyvärr. Det är omöjligheten att planera som är problemet. Så sent som den 14 juni stod regeringen på en presskonferens och sa att det inte skulle vara några restriktioner utomhus och den 28:e säger man något annat. Det här blir en enorm skillnad. Vi har planerat för servering utomhus och det innebär kostnader för oss. Men det skiter man i, säger PG Nilsson.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...