Annons

Så ska tyska turister lockas till Sverige

zoom Vikingaanfall på fornlämningen Trelleborgen, ett av de besöksmål som efterfrågas av tyska turister. Foto: Jenny Brandt
Vikingaanfall på fornlämningen Trelleborgen, ett av de besöksmål som efterfrågas av tyska turister. Foto: Jenny Brandt
NYHETER. Svensk-tysk ”speed dating” ger ökade möjligheter att locka turister när restriktionerna släpper i Tyskland.
Annons

Trots Tyskland ännu har kvar många av pandemirestriktionerna, pågår full aktivitet för att locka landets turister till Sverige i sommar. Visit Trelleborg deltog nyligen i en virtuell satsning på möten med tyska researrangörer, kallad Nordeuropa 2022.

– Det är andra året vi är med. Förra året deltog vi helt och hållet som Visit Trelleborg, och fick då många specifika samtal om olika typer av boenden. Därför satsade vi i år på ett större paket med några av våra besöksnäringsföretag, som själva får förmedla vad de har att erbjuda, säger Veronica Larsson, destinationsutvecklare på Visit Trelleborg.

Främjar det tyska kontaktnätet

Hon tycker att dessa videomöten är ett bra och enkelt sätt att knyta kontakter på den tyska marknaden.

– Det är en sorts ”speed dating” som går ut på att man har onlinesamtal på 20 minuter. En del av de tyska bolagen har till och med svenskspråkiga kontaktpersoner, tillägger hon.

Den sydsvenska kusten lockar årligen många tyska turister, som oftast arrangerar sina resor på egen hand. Genom kontakterna på Nordeuropa 2022 ser Veronica Larsson möjligheter att ordna paketresor som gagnar fler aktörer i hennes trakter.

– Vi märkte förra året hur mycket det gav oss att vara med. Vi visar på variationerna med allt från gårdsbutiker, cykel- och vandringsleder och en mängd olika boenden, till utflykter i vikingarnas spår, sammanfattar Veronica Larsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...