Annons

Satsar på camping inför nästa sommar

zoom Foto: Sollefteå Camping
Foto: Sollefteå Camping
NYHETER. Camping kommer att vara hett även nästa sommar, tror Sollefteå kommun. Därför vill man investera i tre av kommunens campingplatser. ”Besöksnäringen är en viktig och växande näring, därför viktigt att satsa”.
Annons

Folk kommer att fortsätta att välja Sverige även nästa sommar. Det tror Sollefteå kommun, som vill göra en storsatsning på sina campingplatser. 300 000 kronor vardera får campingarna i Junsele, Näsåker och Långsele inför nästa säsong.

– Allt pekar på att även sommaren 2021 kommer att präglas och påverkas av coronapandemin med ändrade resmönster och där våra campingar tack vare hemester har ännu större potential. Vi tycker därför att det är helt rätt att satsa och lyfta våra campingar inför nästa sommar, säger Johan Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå till Tidningen Ångermanland.

Satsningen som ska klubbas igenom på torsdagen gläder Bengt Åkerlind som är chef för kultur- och fritid i Sollefteå.

– Besöksnäringen ökar i kommunen och våran budget som vi jobbar med idag är inte stor så alla tillskott man får upplever jag som jättepositivt, säger Bengt Åkerlind.

Investeringarna ska anpassas till respektive campingplats behov, där man in Junsele vill förbättra stugorna, och i Näsåker vill man göra en energibesparingsåtgärd genom att installera luftvärmepumpar i stugorna. I Långsele vill man skapa fler husvagnsuppställningar med el.

– Besöksnäringen är en viktig och växande näring som har visat ett stort intresse för Höga Kusten och nu också Höga Kusten inland. Då är det viktigt för oss att vi svarar upp mot det intresset och satsar på bra underhåll och upprustning av våra campingar.