Annons

Scandic bygger Norrköpings största hotell för 120 miljoner

zoom Med 241 rum kommer Scandic Norrköping City att bli stadens största hotell.
Med 241 rum kommer Scandic Norrköping City att bli stadens största hotell.
NYHETER. Affärshotellet Scandic Norrköping City satsar på en ny målgrupp. Nu investeras 120 miljoner kronor i 80 extra rum och en restaurang för 300 matgäster. Hotellet ska bli stadens största.  
Annons

Byggnaden som Scandic Norrköping City huserar i restes på 1870-talet och är stadens första stadshotell. Det har bland annat gästats av Oscar II under hans eriksgata. När hotellet nyöppnade drygt hundra år senare i Scandics regi blev det populärt bland affärsmän och resande försäljare.

Dagens målgrupp är mer familjeorienterad.

Kolmården drar gäster

– Efterfrågan är stor från barnfamiljer och par. Bakom ligger bland annat Kolmårdens utveckling, de har gått från 400 000 till 700 000 besökare på två år. Dessutom lockar Bråvallafestivalen en jättepublik. I dag finns en större dragningskraft till Norrköping och vi vill möta efterfrågan med nya flerbäddsrum, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör.

Enligt siffror från Tillväxtverket ökade gästnätterna i Norrköping under 2015 med 18 procent jämfört med året innan. Det har bäddat för att Scandic nu vågar bygga ut. Dagens 161 rum ska bli 241 stycken och restaurangen ska växa.

– Det vi verkligen ser fram emot är den nya restaurangen för 300 matgäster och den nya bardelen. Hur den ska se ut är vi inte klara med än, säger Mikael Åhrberg.

En ny huskropp kommer byggas på hotellets innergård och här ska de 80 nya hotellrummen ta plats. Detta ska kopplas samman med en lägre byggnad där restaurangdelen kommer att ligga. 

”Efterfrågan kommer att öka”

Utöver nybyggnationerna är planen att delar av hotellets parkering ska byggas om till en trädgård med träd och rinnande vatten.

Planen är att starta byggprojektet nästa år och det kan i så fall vara klart våren 2019. Kostnaden beräknas landa på cirka 120 miljoner kronor.

– Just nu väntar vi på att detaljplanen ska gå igenom. Norrköping är en gammal stad och det här är ett känsligt område. Det kan exempelvis finnas fornlämningar på platsen som gör att projektet drar ut på tiden, säger Mikael Åhrberg.

Ni blir stadens största hotell. Hur ser konkurrensbilden ut?

– Ja, vi kommer att vara störst men det är inget mål i sig. I staden finns jättar som Choice Hotels, Elite Hotels, First Hotels och Best Western som vi konkurrerar med. Men jag tror att efterfrågan kommer att öka starkt genom Ostlänken, med den går det att ta sig mellan Stockholm och Norrköping på bara 45 minuter. Så det kommer inte att vara någon brist på gäster.

 

 

 

Fotnot: Texten har korrigerats av redaktionen efter publicering. 

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren