Annons

Skansen redo för högsäsong

zoom Floristen Johan Munter FOTO: Patricia Altsved FOTO: Anna Hugosson
Floristen Johan Munter FOTO: Patricia Altsved FOTO: Anna Hugosson
NYHETER. Våren har kommit till Skansen och högsäsongen närmar sig. Loppis, svävande pingstliljor, ett brett scenutbud och mycket annat väntar parkens besökare.
Annons

Sveriges kanske mest kända park och friluftsmuseum, Skansen på Djurgården i Stockholm, har laddat upp med ett späckat program för årets vår- och sommarsäsong. Yvonne Nordlind, försäljnings- marknads- och kommunikationschef på Skansen, försäkrar att här finns något för alla, gammal som ung, nya besökare som återvändare.

– Vi ser verkligen fram emot den kommande säsongen och välkomnar alla gäster till Skansen. Bara genom att besöka oss och uppleva den underbara platsen och utsikten så bidrar man till svenskt kultur- och naturarv, säger hon och fortsätter:

– Vi har ett starkt fokus på att utveckla ännu bättre upplevelser till våra gäster framöver. Vissa saker kommer synas redan i sommar medan andra projekt kommer dröja lite längre.

Storslagna trädgårdsdagar

En av de första större händelserna under våren är Trädgårdsdagarna på Skansen som äger rum helgerna 18-19 och 25-26 maj. Då tar trädgårdslusten över hela parken när gäster kan träffa trädgårdsmästare i de historiska trädgårdarna, botanisera på trädgårdsmarknaden eller naturpyssla. Dessutom blir det blomsterutställning i den annars stängda Skogaholms herrgård, i år signerad floristen Johan Munter.

Utställningen Blomster i hänryckningens tid bjuder på pampiga blomsterarrangemang och 1700-talsföremål ur Skansens samlingar. Här utlovas svävande pingstliljor och arrangemang som speglar herrgårdens takmålning av gudinnan Ceres.

– Genom att förmedla känslan av förtjusning och extas vill jag välkomna besökare till en unik upplevelse där blommorna väcker nytt liv i historien, säger Johan Munter.

Medarbetarna och de unika miljöerna på Skansen är redo för ett digert program som även rymmer allt från drop-in-bröllop, konserter och loppis . Nu återstår bara att se vad vår- och sommarvädret 2024 har att erbjuda.

– Skansen är som vanligt extremt väderberoende. Har vi vädret med oss har vi en fantastisk sommar framför oss med ett Skansen i full blom. Vi brukar ha 1,4 miljoner besökare per år och vi hoppas även detta år blir så välbesökt, säger Yvonne Nordlind.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...