Annons

Skara Sommarlands camping blir del av First Camp

zoom
NYHETER. First Camp tar över campingverksamheten på Skara Sommarland. Med större matutbud och fler aktiviteter är målet att erbjuda besökarna en bättre upplevelse redan i sommar. 
Annons

De senaste sex åren har First Camp vuxit med ett femtiotal campingar i Sverige, Danmark och Norge. Skara Sommarland blir nummer 72 i den stora campingfamiljen.

– Det känns otroligt roligt och spännande! Skara Sommarland är en stor camping med cirka 23 000 gästnätter per år och ligger i en del av landet som delvis varit en vit fläck på vår karta. Nu får vi möjlighet att nå ut med vårt koncept till ännu fler, inte minst barnfamiljer, säger Johan Söör, vd på First Camp.

Nära samarbete med Parks and Resorts

First Camp tar över campingen efter Parks and Resorts som driver Skara Sommarland och de två bolagen kommer att ha ett nära samarbete. En viktig del handlar om att erbjuda paketlösningar, där besökarna kan boka boende och entré till Skara Sommarland på ett enkelt sätt.

– Vi är båda ledande aktörer inom svensk besöksnäring och ser fram emot att få samarbeta för att erbjuda våra gäster en så bra upplevelse som möjligt. Parks and Resorts är väldigt duktiga på sommarland och nöjesparker och vi är väldigt duktiga på camping. Tillsammans kommer vi kunna utveckla Skara Sommarland till en ännu bättre destination, säger Johan Söör.

Smidigare incheckning

First Camp tar över campingen den 20 mars och redan i sommar kommer besökarna att märka av de första förbättringarna. Mat- och dryckesutbudet breddas och det ska bli smidigare att beställa. Det kommer också att installeras en hoppkudde på campingen.

– Vi har ju många barnfamiljer bland gästerna och de kommer att uppleva ett lyft redan i år, både när det gäller mat och aktiviteter. Vi kommer också bygga en gemensam receptions- och butikslösning för att ge gästerna en smidigare incheckning, säger Johan Söör.

De kommande åren planerar First Camp ett omfattande fastighetsunderhåll för att höja standarden.

– Vi kommer även att satsa på generella upprustningar och fler välutrustade stugor, de flesta som finns på campingen i dag är väldigt enkla.

Bra bokningsläge inför sommaren

Campingbranschen brukar klara sig bra även i tuffa tider och Johan Söör tror på en bra säsong.

– Jag har en positiv känsla inför sommaren. Just nu har vi bättre bokningsläge än vid samma tid förra året. När det gäller Skara Sommarland är vi väldigt taggade på att få visa upp First Camp för gästerna och ge dem en riktigt bra boendeupplevelse första sommaren med oss, säger han.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...