Annons

Skatteanstånd förlängs

NYHETER. Företag som fått anstånd med skatten under pandemin får ytterligare ett år på sig att betala tillbaka pengarna.
Annons

Anståndet med att betala in skatten för pandemidrabbade företag förlängs med 36 månader. Regeringen har tidigare föreslagit en förlängning med 24 månader.

– Det betyder mycket för företagen. De får ett år till på sig att tjäna in pengarna, säger Visitas näringspolitiska chef Anna Wallén.

En majoritet i riksdagen ställer sig bakom att förlänga företagens frist med att betala in uppskjutna skatter med 36 månader. Regeringens förslag om att förlänga anståndet från 15 till 24 månader är inte nog, enligt riksdagen.

Tidigare i veckan stod det klart att riksdagens finansutskott är berett att köra över regeringen i frågan som gick till omröstning i riksdagen på torsdagseftermiddagen. Beskedet är välkommet hos Visita och dess medlemsföretag som kämpat hårt för en förlängning.

– De företag jag har pratat med är nöjda, säger Anna Wallen.

Samtidigt betonar hon att läget kommer att vara fortsatt svårt för många företag i besöksnäringen.

– Våra företag behöver 3–5 år för att kunna betala tillbaka fyra miljarder totalt i uppskjutna skatter, säger hon.

Visita har tidigare varnat för en konkursvåg i besöksnäringen när skatterna ska betalas in. Beslutet om förlängning träder i kraft den 7 mars och innebär en lättnad för många företag. För att få gehör för sina synpunkter har Visita uppvaktat politiker både nationellt och lokalt.

– Det har varit viktigt att prata med politiker brett samtidigt som vi haft med företagens berättelser. Vi har jobbat oerhört ihärdigt med den här frågan och har konkret parat ihop företag med politiker, säger Anna Wallén.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...