Annons

Skistar gör historisk sommarsatsning

zoom Skistar storsatsar på sommaraktiviteter. Foto: Skistar
Skistar storsatsar på sommaraktiviteter. Foto: Skistar
NYHETER. Efter att ha minskat investeringarna på grund av coronapandemins effekter lanserar nu Skistar vad bolaget kallar "största satsningen någonsin på sommarsäsongen i bolagets 45-åriga historia".
Annons

Bakom satsningen, som går under namnet Skistar Sports & Adventures, ligger den så kallade hemestertrenden samt det ökade intresset för att vistas i fjällen året runt. Men även folkhälsan spelar en viktig roll i satsningen, enligt Skistars vd Stefan Sjöstrand.

– På Skistar vill vi främja en aktiv livsstil och naturupplevelser för alla och att umgås genom fysisk aktivitet på semestern tillsammans med familj och vänner. Med Skistar Sports & Adventures vill vi inte bara fokusera på välmående och folkhälsa på vintern med alpin skidåkning utan också kunna komplettera med att erbjuda kompletta fjällupplevelser på sommaren med naturen i fokus, säger han i en kommentar.

Skistar Sports & Adventure är alltså enligt Skistar den största” satsningen någonsin på sommarsäsongen i bolagets 45-åriga historia”. Vad detta innebär i kronor och ören vill inte Stefan Sjöstrand avslöja:

– Tittar man generellt så har vi investerat 300 miljoner kronor per år. I år var vi tvungna att dra ner på investeringstakten på grund av pandemin till 100 miljoner. Nu lättar vi upp investeringsstoppet och bestämmer oss för att satsa extra mycket i Sälen, Åre och Trysil för att skapa en bra aktivitet till nästa sommarperiod. Och det handlar om att investera i aktivitetshallar i Sälen och Trysil för panel, äventyrsgolf, trampoliner och så vidare, men också utomhus i form av ziplines, äventyrsbanor och annat. Så det känns jättespännande, säger han till Dagens Industri och tillägger att investeringarna ska vara återbetalda inom 3-5 år.

Skistar Sports & Adventures lanseras inför sommarsäsongen 2021 på Skiskars destinationer i Trysil, Åre och Sälen. Konceptet består av basprodukter med aktiviteter som cykling, vandring, löpning, höghöjdsbanor, Zipline, padel, fiske och bad.

– Konceptet riktar sig mot familjerna och vännerna som vill ha en aktiv semester med hög komfort och trivsel i kombination med aktivitet. säger Stefan Sjöstrand.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...