Annons

Snart premiär för nya Högbo Brukshotell

zoom Tomas Lindqvist, vd Högbo Brukshotell, ser fram emot nyinvigningen i juni 2024. Foto: Högbo Brukshotell
Tomas Lindqvist, vd Högbo Brukshotell, ser fram emot nyinvigningen i juni 2024. Foto: Högbo Brukshotell
NYHETER. Högbo Brukshotell har mycket på gång under 2024. ”Det är en hektisk och väldigt spännande period just nu”, säger vd Tomas Lindqvist.
Annons

På Högbo Brukshotell i byn Högbo vid Sandviken har det sedan september 2022 varit minst sagt full aktivitet. Utöver ordinarie verksamhet har det sedan dess även pågått byggnation av ett helt nytt orangeri med restaurang samt ett 1100 kvadratmeter spa.

Nu ska den storslagna satsningen ska stå klar i juni 2024.

– Det är en hektisk och väldigt spännande period just nu. Allting har gått enligt plan och nu börjar man skönja hur det ska bli. Det här kommer att bli en helt ny reseanledning för såväl Högbo som hela regionen, säger Tomas Lindqvist, vd och hotellchef på Högbo Brukshotell.

Intresset inför invigningen i sommar är stort, menar han. Redan nu är spaet bokningsbart och förfrågningar från i första hand privatpersoner har börjat trilla in.

Många nya medarbetare

En viss inbromsning i bokningarna ser visserligen Högbo Brukshotell på grund av de kärvare ekonomiska tider som råder. Tomas Lindqvist betonar dock att man ska ha i åtanke att det sker från tidigare extrema nivåer.

– Vi kommer att gasa för fullt mot invigningen efter sportlovet och framåt. Nu fokuserar vi på vintersäsongen som är den vintrigaste i mannaminne. Det rullar på bra. Friluftstrenden sedan pandemin håller i sig och vi både många mötesgäster, barnfamiljer och folk som tränar inför Vasaloppet i längdspåren här i Högbo, säger han.

En viktig pusselbit inför sommaren är att hitta 15-20 medarbetare som ska arbeta i deras nybyggda spa och restaurang. Det handlar om alltifrån kockar och servispersonal till sparterapeuter.

Växthus och frigående djur

I slutet av 2023 lämnades även den äldre taglinen ”Den nya bruksmentaliteten” till förmån för ”Hållbart och underbart”. Det bottnar bland annat att de på plats finns tre växthus, ett friland, frigående grisar, lamm på sommarbete och ett vaktelhus för äggproduktion.

På bruket finns även ett eget ysteri, två bagerier, en chokladverkstad och ett charkuteri med produktion av lufttorkade produkter.

– Det som vi har och inte många andra kan kopiera är produktion av egna råvaror. Det är hållbarhet på riktigt. Det handlar också om social hållbarhet. Vi är med i ett projekt där vi låter folk som står utanför arbetsmarknaden komma in i arbetslivet, säger Tomas Lindqvist och tillägger:

– Det är bevisligen också många som älskar den här platsen. Det ser vi i våra höga betyg från gästerna. Därför vågar vi sticka ut hakan och säga att vi inte bara är hållbara. Vi är underbara också.

Läs även om hur Gram Group rustar upp för framtiden.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...