Annons

Sono Groups första europeiska etablering blir i Sverige

zoom Representanter från Sono Group på återbesök i Höga Kusten-området. Foto: Pressbild
Representanter från Sono Group på återbesök i Höga Kusten-området. Foto: Pressbild
NYHETER. När den sydkoreanska hotell- och resejätten Sono Group expanderar i Europa, väljer de att satsa i ångermanländska Junsele.
Annons

Sono Group är Sydkoreas största hotellkoncern med över 12 miljoner gäster varje år. I somras besökte en delegation från Sono Sverige med ambitionen att under hösten gå vidare med konkreta affärsmöjligheter.

I höstas bjöds representanter från ”The High Coast Region” till Sydkorea för att träffa representanter för bolaget och i lördags anlände representanter från Sono för att återbesöka Höga Kusten-området.

Besöket har redan resulterat i att Sono Group undertecknat ett så kallat ”letter of intent”, där parterna gemensamt förbinder sig att gå vidare i förhandlingarna om en hotelletablering i Junsele i Sollefteå kommun.

– Vi är så stolta över att få vara med på resan i detta utvecklingsprojekt, Vi bygger vidare på våra USP:ar natur, friluftsliv och gemenskap och ser framemot ytterligare givande dialoger med fler entreprenörer, säger Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling i en kommentar.

Suusify – ny hotellallians med frihet som ledord

Suusify – ny hotellallians med frihet som ledord

Johan Öhman är grundare av Suusify, framtidens hotellallians. Med hjälp av tillförlitlig data och smarta analyser ska alliansen hjälpa hotell att minska kostnader och öka intäkterna. – Vi ser också hur många hotell är l...