Annons

Sono Groups första europeiska etablering blir i Sverige

zoom Representanter från Sono Group på återbesök i Höga Kusten-området. Foto: Pressbild
Representanter från Sono Group på återbesök i Höga Kusten-området. Foto: Pressbild
NYHETER. När den sydkoreanska hotell- och resejätten Sono Group expanderar i Europa, väljer de att satsa i ångermanländska Junsele.
Annons

Sono Group är Sydkoreas största hotellkoncern med över 12 miljoner gäster varje år. I somras besökte en delegation från Sono Sverige med ambitionen att under hösten gå vidare med konkreta affärsmöjligheter.

I höstas bjöds representanter från ”The High Coast Region” till Sydkorea för att träffa representanter för bolaget och i lördags anlände representanter från Sono för att återbesöka Höga Kusten-området.

Besöket har redan resulterat i att Sono Group undertecknat ett så kallat ”letter of intent”, där parterna gemensamt förbinder sig att gå vidare i förhandlingarna om en hotelletablering i Junsele i Sollefteå kommun.

– Vi är så stolta över att få vara med på resan i detta utvecklingsprojekt, Vi bygger vidare på våra USP:ar natur, friluftsliv och gemenskap och ser framemot ytterligare givande dialoger med fler entreprenörer, säger Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling i en kommentar.