Annons

Stadigt växande antal cyklister på fjället

zoom Idre Fjäll erbjuder flera nya cykelupplevelser i sommar. Bild: Idre Fjäll
Idre Fjäll erbjuder flera nya cykelupplevelser i sommar. Bild: Idre Fjäll
NYHETER. Idre Fjäll har utsett cykling till en ”hjälteprodukt” under sommaren, när nya upplevelser på hjul väntar både svenska och utländska gäster.
Annons

Slättvålaleden på sex kilometer, skapad av cykelprofilen Andreas Danielsson genom fjällnatur och tallskog – en 200 meter pumptrack anpassad för både lek och tävling och en ny gondollift hela vägen upp till toppen av Grängesvålen.

Det är bara några av de nya upplevelserna som Idre Fjäll erbjuder i sommar. Tommy Halvarsson är marknads- och kommunikationschef på Idre Fjäll.

Hur stor del av Idre Fjälls sommarturism består av cykelturism?

– Det är svårt att uppskatta ett exakt antal med tanke på att cyklingen tillsammans med det totala utbudet av aktiviteter drar våra gäster. Sedan ser vi ett stadigt växande antal cyklister på fjället och tillväxten har varit stabilt ökande sedan 2019, säger han.

 Och varför ville ni göra just dessa satsningar inför den här sommaren?

­– Cykel är vår hjälteprodukt under sommaren och vi kommer se cyklingen som en viktig komponent i vår projektvision ”En framtid närmare naturen” fram till år 2037.

Efter en dag av motion och naturupplevelser kommer sommarsäsongens gäster också att kunna besöka det nya PW Kök & Bar på Pernilla Wibergs hotell som fått en vinterträdgård och restaurang Utsikten som har byggts ut för att skapa ännu fler platser.

Tommy Halvarsson tror intresset för fjällvärlden kommer hålla i sig.

– Jag tror att vi fortsatt kommer att se ett stort intresse för den svenska fjällvärlden. En positiv effekt av pandemin var att många svenskar fick upp ögonen för svensk besöksnäring och hur bra destinationer det finns i Sverige, säger Tommy Halvarsson och fortsätter:

– Sedan tror jag att den svaga svenska kronan och ett tufft ränteläge och inflation kan göra att fler väljer Sverige i sommar.

Vad är dina förväntningar på gästantal inför den här sommarsäsongen?

– Vi förväntar oss en sommar i paritet med 2019 som då var vår rekordsommar. Vi ser fram mot en härlig sommar i fjällen, säger Tommy Halvarsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...