Annons

Storhogna satsar på sportanläggning

zoom Storhogna högfjällshotells nya sporthus ska locka cyklister och vandrare under barmarkssäsongen.
Storhogna högfjällshotells nya sporthus ska locka cyklister och vandrare under barmarkssäsongen.
NYHETER. Storhogna högfjällshotell & spa investerar 10 miljoner kronor i ett 450 kvadratmeter stort sport- och eventhus. Tanken är att förlänga säsongen: ”Vår förhoppning är att sporthuset ska göra oss attraktiva för aktiviteter året runt”, säger Charlotte Mannerson, vd och ägare.
Annons

Storhogna högfjällshotell & spa ligger i Vemdalsfjällen på gränsen till kalfjället. När de i våras beslutade att ersätta skiduthyrningshuset väcktes en större idé, om ett 450 kvadratmeter stort sport- och eventhus med uthyrning, butik och kafé.

 

– Våra gäster är aktiva inom olika sporter och vi har ofta träningsläger för längskidåkare under vintersäsongen. Så vi gör den här satsningen för att möta den efterfrågan och trycket från ett område som expanderar med nya fritidshus och boenden, säger Charlotte Mannerson.

Satsar på event för att få året runt-verksamhet

Sporthuset byggs i anslutning till backen och längdspåren. Grundfunktionen är en butik med uthyrning och ett kafé.

 

– För att få en året runt-verksamhet satsar vi på event. Sporthuset är flexibelt och det går enkelt att tömma butiken tack vare att all inredning går på hjul. Sedan kan man snabbt göra om ytan för utställningar, bröllop, konferenser eller yogaklasser. Det kommer även vara möjligt att köra in bilar och skotrar i lokalen.

 

Rummet kan alltså anpassas så att det rymmer arrangemang och mässor för upp till 150 personer.

Vill öka omsättningen med 20 procent

Parallellt med sporthus-projektet har ett nytt utegym byggts i anslutning till hotellet.

 

– Det invigdes häromdagen av Svenska Skidlandslagets sprint-ess Teodor Peterson. Vi har byggt och designat gymmet själva och har bland annat använt telefonstolpar från vägen upp till vår backe, så det är ett recycling-tänk.

 

Sporthuset började byggas i maj och väntas stå klart den 21 december. Kostnaden beräknas landa på cirka tio miljoner kronor.

 

– Vår förhoppning är att sporthuset ska göra oss attraktiva för aktiviteter året runt och locka hit cyklister och vandrare under barmarkssäsongen. Det mål vi satt upp är att inom de kommande fem åren öka omsättningen med 20 procent till cirka 53 miljoner kronor. Och då krävs en året runt-verksamhet och nya kundsegment, säger Charlotte Mannerson.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter