Annons

Tredje gången gillt för Årets Campingföretagare

zoom Madelene Bernaxel och Peo Nilsson är glada för SCRs utmärkelse Årets Campingföretagare. Foto: Råbocka Camping, SCR
Madelene Bernaxel och Peo Nilsson är glada för SCRs utmärkelse Årets Campingföretagare. Foto: Råbocka Camping, SCR
NYHETER. Nyckeln till en framgångsrik camping är att personalen har kul på jobbet. Det säger Peo Nilsson som tillsammans med Madelene Bernaxel tilldelats den fina utmärkelsen Årets campingföretagare av SCR.
Annons

– Det är fantastiskt, jag har varit med länge, men det är första gången jag vinner priset direkt, och tredje gången priset hamnar i Höganäs, säger Peo Nilsson.

Tillsammans med Madelene Bernaxel driver han sedan 2013 fyra campinganläggningar Råbocka Familjecamping, Osby Camping, Lerbergets Camping och Markaryds Camping, i Skåne och Småland med totalt 25 anställda.

Men Peo Nilsson har jobbat med camping betydligt längre. Indirekt har han varit med och vunnit två gånger tidigare, säger han.

– Första pristagaren någonsin var Lennart Peterson som vann 1989, då jobbade jag hos honom på Mölle Hässle Camping. Andra gången 2007 var det hans son som fick priset, och då var jag hans platschef. Det är Lennarts skola jag är upplärd i, om hur man tar hand om sina gäster.

Men i år vann du själv, vad gör ni som gör att ni förtjänar utmärkelsen?

– Hårt arbete, stort engagemang i personalen, där vi ser till att de har roligt på jobbet. Det är alltid svårt att lära säsongspersonal hur man ska uttrycka sig mot gäster, men har de roligt så smittar det av sig på gästerna. Det är det viktigaste och det jobbar vi mycket med.

Har personalen kul på jobbet kommer den också tillbaka säsong efter säsong, tillägger han.

– På vår stora anläggning i Ängelholm som vi drog igång 2013 har endast två personer slutat, i övrigt har alla kommit tillbaka varje säsong.

Hur gör man för att personalen ska ha kul på jobbet?

 – Man ser till att det dagliga arbetet är roligt, genom mycket förtroende och ansvar. Sedan är min och Maddes attityd som viktig för hur personalen känner sig, och vi jobbar mest av alla.

Campingbranschen har haft god tillväxt de senaste åren. Ni startade 2014, hur går det för er?

– Det har gått väldigt fort för oss, så nu ska vi stanna upp och under ett år bygga en stabil organisation. Men det går bra bokningsmässigt och kommunen har hört av sig och vill att vi ska driva deras anläggningar, vilket är väldigt roligt.

Vad betyder utmärkelsen Årets campingföretagare internt och för företaget?

–Dels så innebär den att vi får respekt inom branschen, sedan är det stoltheten bland våra anställda, som betyder otroligt mycket.

Nu drar campingsäsongen igång, hur ser bokningsläget ut på era anläggningar?

– I morgon öppnar vi i Lerbetget och Markaryd. Lerberget ser jättebra ut, men i Markaryd har det just kommit snö. Vår stora anläggning i Ängelholm öppnar 20 april.

– Generellt ser säsongen bättre ut än någonsin, vilket beror på allt ifrån omvärldsbilden, till vårt goda rykte och gäster som kommer tillbaka. Jag tror att campingtrenden kommer att hålla i sig och att fler och fler vill semestra på hemmaplan. Det enda vi brottas med är vädret, säger Peo Nilsson.