Annons

Trendig italienare tar plats pÄ takterrass

zoom Kökschef Giuseppe Montanaro och restaurangchef Simon Bergqvist pÄ Basta Urban Italians nya restaurang i Stockholm.
Kökschef Giuseppe Montanaro och restaurangchef Simon Bergqvist pÄ Basta Urban Italians nya restaurang i Stockholm.
NYHETER. Förra veckan öppnade norrlandsbaserade kedjan Basta Urban Italian sin första restaurang söder om GĂ€vle, pĂ„ ÅhlĂ©ns citys takterrass i Stockholm.
Annons

Basta Urban Italian slog upp dörrarna till sin nya storsatsning pÄ Drottninggatan Stockholm för en vecka sedan, med platser bÄde inomhus och pÄ den rejÀlt tilltagna takterrassen.

– Alla har visat sig imponerade av bĂ„de mat, dryck och vĂ„r interiör. Stockholms finaste takterrass har vi fĂ„tt höra, sĂ€ger restaurangchefen Simon Bergqvist efter premiĂ€rdagarna pĂ„ Drottninggatan förra veckan.

Hur kommer ni att sticka ut i mÀngden bland Stockholms italienska restauranger? 

– Vi erbjuder trendiga mötesplatser för den kvalitetsmedvetna gĂ€sten och fyller en lucka i restaurangmarknaden genom att hĂ„lla det hippt och enkelt.

I menyn för Basta Urbans stockholmsrestaurang stĂ„r det bland annat att pizzadegen lĂ„ngjĂ€ser med hjĂ€lp av en speciell teknik, att den ”ska vara lĂ€tt som en fjĂ€der i magen och klar som kristall i smaklökarna”. Kökschefen Giuseppe Montanaro Ă€r sjĂ€lv italienare.

– Menyn i Stockholm skiljer sig en aning frĂ„n övriga Basta restauranger med ett lite större utbud och mer exklusiva viner, sĂ€ger han.

Vilka italienska smaker kommer ni frÀmst fokusera pÄ?

– Vi tar all vĂ„r inspiration frĂ„n det traditionella italienska köket genom att Ă„rligen Ă„ka pĂ„ inspirationsresor runt omkring i Italiens stĂ€der och byar. DĂ€refter tycker vi om att sĂ€tta vĂ„r egen prĂ€gel pĂ„ rĂ€tterna genom att ge dem en Basta-twist, sĂ€ger Giuseppe Montanaro.

LÀs mer: Migrationsverket en bromskloss för utlandsrekryteringar