Annons

Trendig italienare tar plats på takterrass

zoom Kökschef Giuseppe Montanaro och restaurangchef Simon Bergqvist på Basta Urban Italians nya restaurang i Stockholm.
Kökschef Giuseppe Montanaro och restaurangchef Simon Bergqvist på Basta Urban Italians nya restaurang i Stockholm.
NYHETER. Förra veckan öppnade norrlandsbaserade kedjan Basta Urban Italian sin första restaurang söder om Gävle, på Åhléns citys takterrass i Stockholm.
Annons

Basta Urban Italian slog upp dörrarna till sin nya storsatsning på Drottninggatan Stockholm för en vecka sedan, med platser både inomhus och på den rejält tilltagna takterrassen.

– Alla har visat sig imponerade av både mat, dryck och vår interiör. Stockholms finaste takterrass har vi fått höra, säger restaurangchefen Simon Bergqvist efter premiärdagarna på Drottninggatan förra veckan.

Hur kommer ni att sticka ut i mängden bland Stockholms italienska restauranger? 

– Vi erbjuder trendiga mötesplatser för den kvalitetsmedvetna gästen och fyller en lucka i restaurangmarknaden genom att hålla det hippt och enkelt.

I menyn för Basta Urbans stockholmsrestaurang står det bland annat att pizzadegen långjäser med hjälp av en speciell teknik, att den ”ska vara lätt som en fjäder i magen och klar som kristall i smaklökarna”. Kökschefen Giuseppe Montanaro är själv italienare.

– Menyn i Stockholm skiljer sig en aning från övriga Basta restauranger med ett lite större utbud och mer exklusiva viner, säger han.

Vilka italienska smaker kommer ni främst fokusera på?

– Vi tar all vår inspiration från det traditionella italienska köket genom att årligen åka på inspirationsresor runt omkring i Italiens städer och byar. Därefter tycker vi om att sätta vår egen prägel på rätterna genom att ge dem en Basta-twist, säger Giuseppe Montanaro.

Läs mer: Migrationsverket en bromskloss för utlandsrekryteringar