Under pandemin har Tareq Taylor varit engagerad i debatten om hur den hÄrt drabbade restaurangbranschen ska kunna rÀddas. Han ser fortsatta svÄrigheter, trots lÀttnaderna.
â Ett problem Ă€r schemalĂ€ggningen av personalen. HĂ€r mĂ„ste det finnas framförhĂ„llning men beskeden har kommit sent. Nu sitter vi i en situation dĂ€r det blir tvĂ„ veckors fördröjning frĂ„n det gamla lĂ€get till det nya. Det Ă€r trĂ„kigt att vi har blivit bortprioriterade igen.
OsÀkerheten kring pandemins utveckling Àr inte skÀl nog att lÀmna besked med kort varsel som regeringen gjort, anser han.
â Det gĂ„r att med stor sĂ€kerhet och tidigare Ă€n med tre dagars marginal sĂ€ga vad som gĂ€ller.
I hans verksamheter Kockeriet, Paul Taylors Lanthandel och Maten e klar jobbar ett fyrtiotal personer. Han rÀknar med att det behövs minst tio dagar för verksamheterna att stÀlla om till nya öppettider med befintlig personal.
En annan utmaning Àr svÄrigheten att ta in fler anstÀllda.
â MĂ„nga vill gĂ„ ut pĂ„ krogen nu. Med de förutsĂ€ttningarna har vi ett jĂ€tteproblem att hitta personal. MĂ„nga har sökt sig till andra branscher och eller sitter fast i olika arbetsmarknadsĂ„tgĂ€rder.
OsÀkerheten kring den fortsatta utveckling av pandemin gör det Ànnu svÄrare att fÄ folk att hoppa in pÄ timanstÀllningar, konstaterar han.
â Vi skulle behöva en Ă„tgĂ€rdsplan dĂ€r en nyanstĂ€llning blir en sĂ€krad anstĂ€llning sĂ„ att vi kan behĂ„lla folk om covid tar fart igen.
Tareq Taylors förhoppning Àr att det förslag Moderaterna lagt fram om ett nytt omstÀllningsstöd som tÀcker Àven lönekostnader ska röstas igenom i riksdagen.
â Vi fĂ„r hoppas att nya regler ocksĂ„ inkluderar dem som Ă€r timanstĂ€llda, sĂ€ger han.