Annons

Sverige får två nya femstjärniga campinganläggningar

zoom Klassificeringen ett viktigt verktyg för at<br />
t kunna utveckla svensk camping. Foto: Orsa Camping/Ursands Camping
Klassificeringen ett viktigt verktyg för at
t kunna utveckla svensk camping.
Foto: Orsa Camping/Ursands Camping
NYHETER. Orsa Camping i Dalarna och Ursands Resort & Camping i Vänersborg är de två campingar som blir femstjärniga i år. Därmed har Sverige inte mindre än 16 anläggningar med toppbetyg.
Annons

Orsa Camping som är en del av Svenska Campingpärlor, blir Dalarnas första femstjärniga camping, belägen vid Orsasjön med kilometerlång sandstrand.

Orsa Camping har under de senaste åren jobbat för att få en extra stjärna, bland annat har servicehusen har renoverats, och skyltning och städrutiner har förbättrats. En bidragande orsak till att gäster känner sig så hemma på Orsa Camping är stämningen, enligt Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor.

– Vi har jobbat hårt i många år med att jobba med värdskapet. Vi har en entusiastisk personalgrupp som tillsammans med alla sommarjobbare har ett och samma mål – att bli Sveriges bästa familjecamping. Med Dalarnas första 5 stjärniga campingplats hoppas vi nu att fler ska upptäcka Dalarna och inte minst Siljansbygden, säger Anders Östring.

Den andra campingen i Sverige som i år blir femstjärnig är Ursands Resort & Camping i Vänersborg där vd och ägare Bert Karlsson under flera år har investerat i förbättringar.

–Vi har byggt enormt mycket under åtta års tid, bland annat nya platser och ett servicehus med konferensavdelning, spaavdelning, nya toaletter och duschar, säger platschef Daniel Aronsson.

Vad betyder det att få fem stjärnor?

–Det är jätteroligt för många gäster tittar ju på tripadvisor och andra ställen efter rekommendationer. Men framför allt innebär det ett ansvar att möta de ökade förväntningar som en femstjärnig camping för med sig.

En majoritet av alla medlemmar i SCR Svensk Camping är klassificerade enligt systemet Svensk Campingstandard. Klassificeringen är förbehållen anslutna campingplatser och är på frivillig basis. Enligt SCR Svensk Camping är klassificeringen ett viktigt verktyg för att kontinuerligt och på lång sikt kunna utveckla svensk camping.

Klassificeringssystemet består i att betygsätta miljö, hygien, service, aktiviteter och event

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Coronapandemin slår hårt på Stockholms näringsliv. Därför vill Stockholm Vatten och Avfall erbjuda en möjlighet till snabbare ändringar i avfallsabonnemang och lättnader i betalningsvillkor