Annons

Ulla Winbladh öppnar efter omfattande renovering

zoom Camilla Gille
Camilla Gille
NYHETER. "Vi har lyft fram en varmare och mysigare känsla med en härligare miljö”. Det säger Camilla Gille, driftchef på restaurang Ulla Winbladh som öppnade igen under påskhelgen.
Annons

Den klassiskt inredda restaurangen på Djurgården stängde vid årsskiftet för att genomgå en ombyggnation. Det tre månaders långa arbetet resulterade i en nyrenoverad bar och ett nytt kök. Samtliga rum och matsalar har även fått helt nya ytskikt.

– Vi har klätt om stolarna, målat väggarna och satt upp nya textiler så som gardiner. Vi har också gjort stora satsningar för att fräscha upp festvåningen och chambrena så att det blir mer attraktivt för gästerna som ska ha sina bröllop, dop eller liknande. Vi har även behållit gamla tavlor, lampor och andra detaljer så att gästerna fortfarande kan känna sig som hemma, säger Camilla Gille.

Vad har ni fått för reaktioner från gästerna under renoveringen?

– Det har funnits en stor oro hos vissa gäster och medan andra har varit väldigt nyfikna, vilket har varit väldigt kul. Folk har fått en bild av att den omfattande renoveringen inneburit förändring i hela restaurangdelen, men i själva verket har det varit ett sidospår för renoveringen av köket där vi har bytt ut all köksutrustning och gjort det mycket mer funktionellt för kockarna.

Vilka är de största skillnaderna som gästerna kommer märka?

– Den primära skillnaden är de nya färgerna på väggarna och en förändring i rummet i anslutning till vår stora vinkyl. Vi har lyft fram en ombonad och mysigare känsla med en härligare miljö att sitta i både innan och efter middagen. Där har vi uppmärksammat baren mycket mer. Den har tidigare bara fungerat som en station för servisen, men nu har vi som mål att ha tillgänglig personal för gäster som vill komma in och ta en drink eller äta något lättare.

Vad är dina personliga förhoppningar efter renoveringen?

– Att alla gäster kommer tillbaka och uppskattar förbättringen och tycker att det är en härlig förändring i ytskikten. Förhoppningen är att gästerna ska komma tillbaka och tycka bra om nyöppningen och känna att det är skönt att vara hemma igen.

Välbekant klassisk meny

Wärdshuset Ulla Winbladhs historia inleds 1897 då byggnaden först uppfördes som ett bageri. På 1950-talet skapades restaurangen Ulla Winbladh som blivit känd för klassisk husmanskost och traditionsenligt firande av svenska mathögtider.

– Menyn kan man känna sig trygg vid. Det är en traditionell meny med samma klassiker som alltid har varit med – i en positiv bemärkelse. Där ska man inte på något vis känna att vi har gjort någonting.

Design- och arkitektbyrån Koncept står för den nya inredningsdesignen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...