Niklas Waclaw, 28 Är och restaurangchef och sommelier pÄ å la carte-restaurangen Galleriet pÄ GörvÀlns Slott Àr en av tvÄ vinnare av utmÀrkelsen à rets Unga BranschstjÀrna, som korades igÄr.
â Det kĂ€nns helt fantastiskt och vĂ€ldigt overkligt, sĂ€ger han.
Vad var avgörande för att du valdes ut bland de sex nominerade?
â Jag tror att min styrka ligger i mitt ledarskap. Jag lĂ€gger mycket vikt pĂ„ hur personalen har det. Det Ă€r en tuff bransch, och viktigt att hitta en bra balans mellan privatliv, jobb, och kul för personalen.
Varför har du valt en karriÀr i besöksnÀringen?
 â FrĂ„n början var det ett brinnande intresse som kom hemifrĂ„n med mat och dryck. Jag var inne pĂ„ ekonomispĂ„ret först, men sedan kom en vĂ€ndpunkt dĂ€r jag insĂ„g att det inte var det jag ville göra. Jag ville jobba med mat och dryck.
Vad Àr bÀst med hotell- och restaurangbranschen?
â Gemenskapen, pulsen och hettan. Det hĂ€nder alltid nĂ„got nytt, det Ă€r alltid action. Det finns nya gĂ€ster att lĂ€ra sig av varje dag. Sedan Ă€r det utvecklingsmöjligheterna förstĂ„s, det Ă€r en extremt bred bransch dĂ€r finns vĂ€ldigt mycket att vĂ€lja mellan – oavsett om du vill jobba pĂ„ golvet eller sitta med revenue management vid ett skrivbord.
Vad ska du göra för pengarna?
â Det rĂ€cker till lite champagne haha. Jag har haft en dröm om att fĂ„ gĂ„ en food and beverage-utbildning, och detta Ă€r en superbra peng att anvĂ€nda det till.
Bahar S Deogun 30 Är, Àr platschef pÄ STF GÀrdet Hotell och vandrarhem, och liksom Niklas Waclaw har hon Àgnat större delen av sin karriÀr i besöksnÀringen.
â Jag började jobba sĂ„ fort jag tog studenten och har vuxit i branschen. Jag testade att jobba utanför under ett Ă„r, men kom snabbt tillbaka nĂ€r jag insĂ„g att det var i hotellbranschen jag ville jobba inom.
Hur kÀnns det att vara à rets Unga BranschstjÀrna?
â Det kĂ€nns helt overkligt, jag Ă€r fortfarande skakig. Och dĂ„ var de andra som var nominerade otroligt duktiga. NĂ€r de ropade upp mitt namn sĂ„ var det bara âwowâ.
Varför tror du att du vann?
â Min hjĂ€rtefrĂ„ga Ă€r ledarskap och det Ă€r vad jag vill lĂ€gga prispengarna pĂ„. Det Ă€r kanske den biten som stack ut, att jag hela tiden vill fortsĂ€tta att utvecklas i mitt ledarskap.
Vad gör hotell sÄ spÀnnande att jobba inom?
â Det finns mĂ„nga svar pĂ„ det. MĂ€nniskorna och utvecklingsmöjligheterna absolut, men det Ă€r ocksĂ„ att besöksnĂ€ringen Ă€r sĂ„ öppen och bred. Det handlar inte bara om att checka in och checka ut en gĂ€st, hotellbranschen Ă€r kultur, nöje, boende, ett andra hem för nĂ„gon.
Vem nominerade dig?
â Jag nominerade mig sjĂ€lv.