Annons

Veterancampare svarar på frågor från nybörjare

zoom Foto: Camperhjälpen
Foto: Camperhjälpen
NYHETER. Allt fler unga söker sig ut på vägarna i Sverige till följd av ytterligare en hemester. Nu lanseras ”Camperhjälpen”, en tjänst där erfarna husbilsentusiaster guidar en ny generation campare på rätt väg.
Annons

Intresset för att spendera sommarsemestern med att campa är stort till följd av ytterligare en hemester. Parallellt pågår ett generationsskifte inom camping, där allt fler unga söker sig ut på vägarna och ut i naturen.

För att serva förstagångscampare med svar på frågor som till exempel vilken campingplats som har Sveriges bästa utsikt, eller om det är okej att fricampa var man vill, lanseras nu tjänsten ”Camperhjälpen” av Volkswagen Transportbilar.

Husbilsentusiaster svarar på frågor

Camperhjälpen kommer att vara bemannad av några av landets mest erfarna husbilsentusiaster och vara tillgänglig via Zoom och mail mellan 28 juni och 18 juli. Niklas Ripnäs från Norrköping är en av sju veterancampare som kommer att besvara frågor från den nya generationen campare.

– Naturen ska vara en plats för alla och jag hoppas att min erfarenhet av campinglivet kan hjälpa fler ut på vägarna i sommar. En av de vanligaste frågorna jag får från nybörjare är kring allemansrättens vara och icke vara, samt kring fiske, något jag personligen är passionerad kring, säger Niclas Ripnäs i en kommentar.