Annons

Visit Värmland lanserar ny besöksnäringswebb

zoom Mia Landin, vd Visit Värmland. Foto: Pressbild
Mia Landin, vd Visit Värmland. Foto: Pressbild
NYHETER. Med inspirerande guider och digitala kartor för vandring och cykling ska Visit Värmlands nya webbplattform lyfta besöksnäringen i regionen.
Annons

Projektet är finansierat av Region Värmland och är ett viktigt led i att utveckla en digital samverkan med syfte att skapa en gemensam marknadsföring av Värmland.

– Vi känner oss glada och stolta över att äntligen kunna presentera en helt ny webbplats som vi tillsammans med Värmlands kommuner kommer att uppdatera för att inspirera fler till att besöka Värmland, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland i en kommentar.

Alla Värmlands kommuner finns representerade som destinationer med tips på olika naturupplevelser och unika boenden som ska inspirera besökaren till att ta sig vidare till företagen för att boka sin nästa upplevelse i Värmland. Sajten lyfter bland annat Klarälvsbanan, Värmlandsleder och Vänern, där besökaren kan få all information inför sin vistelse på plats.

Nya digitala funktioner

– Vi har under det senaste året sett en ökning av naturturism, att man vill uppleva saker i naturen. Vandring och cykel är ett sådana exempel som vi sett ett ökat intresse för. Därför har vi satsat på nya funktioner som till exempel ett digitaliserat sätt att visa Värmlands kvalitetssäkrade leder inom vandring och cykel där vi använder oss av kartjänsten Naturkartan, säger Mia Landin.

Sajten är nu lanserad, men utvecklingen fortsätter framåt med fler funktioner och uppdateringar som kommer att lanseras allteftersom, så att besökare ska kunna se vad som finns att göra runt omkring lederna i form av olika boenden, matställen och sevärdheter.